Koop tickets voor SpellenSpektakel

25e editie een groot succes!

Met ruim 11.000 bezoekers was ook de 25e editie van het Spellenspektakel weer een geweldig feest! Twee dagen lang kon je genieten van de nieuwste bord- en kaartspellen van grote en kleine uitgevers.

Volgend jaar openen de deuren van het Beursgebouw op 9 & 10 november 2019, heel graag tot dan!

Sword Brethren Gaming Club Eindhoven

Warhammer miniature wargaming in Eindhoven

Ben jij een enthousiast speler van Warhammer 40k en Warhammer Age of Sigmar? Of heb je de regels net in huis maar moet je nog een eerste keer spelen? De Sword Brethren Eindhoven bieden je een plek waar je tegenstanders vindt en in een gezellige omgeving met de wargaming hobby bezig kan zijn.

Wij komen iedere woensdag in Eindhoven bij elkaar om Warhammer games van onder meer Games Workshop te spelen. Wij spelen verschillende varianten van het spel, wisselen schildertips uit, en praten over alle aspecten van de hobby.

Ben je geïnteresseerd in andere spellen zoals Flames of War, Infinity, X-Wing, of noem maar op? Vraag het ons. Wij zijn geen onderdeel van Games Workshop en wij kennen vast wel iemand die een avond eens iets anders wil doen. Wij zijn iedere woensdagavond vanaf 19.00 uur te vinden in Gemeenschapshuis Genderdal in Eindhoven.

Wil je meedoen? Neem contact met ons op via mail of Facebook en kom vrijblijvend een avond langs.

Website

Kijk mee met Studio Spellenspektakel!

De beste spellen en toernooien worden uitgebreid besproken bij Studio Spellenspektakel! Kijk mee met de uitzending LIVE vanaf Beursgebouw Eindhoven.

Paco Sako

GENOMINEERD VOOR SPEELGOED VAN HET JAAR!!!

Paco Ŝako is een bedachtzaam spel met een innovatieve en levendige speelwijze. Gecreëerd vanuit het idee dat schaken vrede, vriendschap en samenwerking uit kan beelden, ontwierp de Nederlandse kunstenaar Felix Albers een spel waarbij de stukken elkaar niet slaan, maar omarmen. Het kunstzinnige en sierlijke ontwerp, waarbij de stukken als ware in een dans samen komen, geeft een geheel nieuwe dimensie en geest aan het schaakspel.

De vier unieke spelregels, ontstaan vanuit dit ontwerp, staan centraal in de Paco Ŝako spelervaring. Het spel is toegankelijk voor jong en oud, nieuw en ervaren schaker. Makkelijk te leren en leuk dankzij de zichtbare patronen, kettingreacties en het behoud van je stukken. Paco Ŝako kan echter ook bijzonder dynamisch worden en grote diepgang bereiken en is daarmee een uitdaging voor zelfs de grootste denker.

 

Website

CREEPEAS

Bouw je eigen monsters…

Elke speler is een labmedewerker, gespecialiseerd in genetische recombinatie. Na jaren van onderzoek is dna volledig te ontleden in kleine bouwelementen waarmee volledig nieuwe schepsels kunnen worden opgebouwd: creepeas!

Wat als je een erwtje kunt mengen met een vleermuis? Of een baviaan met een banaan? Een spin met een vleesetende plant? De mogelijkheden zijn eindeloos…

Niet elk experiment haalt de eindstreep, testen kunnen mislukken, maar voor wie een complete, nieuwe levensvorm weet te ontwikkelen, ligt promotie in het verschiet. Maar pas op, houdt de onderlinge rangorde in het lab goed in de gaten. Op het juiste moment pieken levert de beste bouwstenen op voor nieuwe, monsterachtig mooie levensvormen…

8-88 jaar
2-5 spelers
20-30 minuten

HET GROTE BASISSCHOOLSPEL

Het leukste spel voor alle kinderen (en volwassenen)!

Het Grote Basisschoolspel is een leuk, spannend en leerzaam spel, gebaseerd op de lesstof van de basisschool. Door vragen te beantwoorden kun je diploma’s of stapkaarten verdienen. Wie als eerste alle diploma’s heeft verzameld, is de winnaar. Stapkaarten gebruik je om sneller bij andere diploma’s te komen. Met een juf of bluf maak je het jezelf makkelijker, of de andere spelers moeilijker.

Bijzonder aan het spel is dat elke speler op zijn of haar eigen niveau speelt. In de doos zitten vragenkaartjes voor groep 3 t/m 8, voor elke groep 360 vragen, en elke speler beantwoord vragen van zijn of haar groep. Daardoor kunnen kinderen uit verschillende groepen het spel tegen elkaar spelen. Nooit meer verliezen van je oudere broer of zus, alleen maar omdat je jonger bent…

En wil je je je ouders een keer verslaan? Dan is er het oudersetje: 60 vragenkaarten, met in totaal 360 vragen over 6 verschillende schoolvakken op middelbare schoolniveau. Wat weten zij nog van wat ze vroeger geleerd hebben?

Het spel staat garant voor vele uren speelplezier. En ben je door de vragen heen?
Apart verkrijgbaar zijn een uitbreidingsetje (met weer honderden leuke, lastige en uitdagende vragen), een aantal spreekbeurtsets (vragen over dinosaurussen, sterren en planeten, muziek of paarden, om in te voeren in het basisspel), de meestersets Taal en Rekenen (complete sets kaarten voor groep 3 t/m 8 met alleen maar vragen over taal, of over rekenen).

Architectura

In Architectura bouwen de meest befaamde architecten aan een magnifieke stad met de mooiste parken, theaters en tavernes. Elke architect wil echter de meest toonaangevende zijn. Hun tomeloze ambitie leidt onvermijdelijk tot een wrede competitiestrijd.
In dit spel bouw je een raster van wijken en straten. Elk nieuw gebouw zal invloed hebben op de waarde van de aangrenzende gebouwen of kan zelfs gebouwen vernietigen.

Speel Architectura volgens de basisregels of vorm een unieke kaartenset voor elke speler voor een gevarieerde spelervaring, elke keer opnieuw!

Gùgōng

China, 1570

China staat onder het bewind van de Longqing keizer van de Ming-dynastie. Het land lijdt echter onder heel wat corruptie, en wie betrapt wordt wacht de doodstraf. Aan het keizerlijke hof, in de Verboden Stad, doen de hoogste Ambtenaren alsof ze het verbod op corruptie handhaven, door een handige methode te gebruiken : de uitwisseling van geschenken.

Gùgōng is een strategisch spel voor 1 tot 5 spelers dat deze buitengewone methode als basis gebruikt. De spelers nemen de rol aan van machtige Chinese gezinnen die proberen invloed en macht te verwerven door bepaalde Ambtenaren om te kopen, want alleen zij hadden toegang tot de Verboden Stad. Wie zal zijn rivalen te slim af zal zijn en een audiëntie krijgen bij de keizer?

Gentes

In het eerste millennium VC ontstonden er in het Mediterrane gebied Stadstaten en etnische groepen – soms verspreid over grote gebieden. Door talrijke veroveringen en handel bereikten deze nieuwe staten, koninkrijken en Bevolkingen hun respectievelijke “gloriedagen”.

In Gentes leiden spelers hun volk doorheen de hoogtes en laagtes van de geschiedenis en trachten ze een vaste plaats te veroveren in de annalen. Je leidt priesters, soldaten, handelaars, ambachtslieden, edellieden en geleerden op om vooraanstaande Steden op te richten en majestueuze monumenten te bouwen. Een vernuftig tijdmechanisme vergt zeer veel uiteenlopende tactische beslissingen van de spelers.

Festo!

Het is de vooravond van Festo in het koninkrijk Gloutama. Alle halflingen zijn druk aan het koken en bakken, want het is hun jaarlijkse eet- en drankfestijn. We weten allemaal hoeveel halflingen daarvan houden. Ze hebben allemaal uitgekeken naar dit evenement sinds de laatste Festo en proberen de lekkerste recepten te verzinnen om het begin van de herfst te vieren.

Festo! is een spel voor 2 tot 5 spelers dat worker placement en area control combineert, waar spelers proberen zoveel mogelijk ingrediënten te verzamelen, maar ook de eigenschappen van de verschillende karakters te gebruiken om het spel in hun voordeel te beslechten. Deze ingrediënten worden gebruikt om verschillende soorten gerechten te bereiden, die op hun beurt weer overwinningspunten opleveren.

schrijf je in voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het spellenspektakel

Spellenspektakel10 en 11 november 2018beursgebouw eindhoven
Website by Resultåt