Vanuatu

Archipel Vanuatu, 1750 kilometer ten oosten van Australië … met witte zandstranden, kokospalmen, een azuurblauwe zee … en beperkte grondstoffen. Naast Vis en enkele lang geleden gestrande scheepswrakken zijn de Eilanden arm en de middelen zeer schaars.

Om vooruit te komen op deze desolate plek midden in de oceaan, moet je Vis vangen en deze zo gunstig mogelijk verkopen. Je kunt ook naar zeldzame archeologische schatten zoeken in de scheepswrakken. Tenzij je natuurlijk de voorkeur geeft aan het rondleiden van Toeristen op dit paradijselijke Eiland, die je de vergankelijke kunst van het zandtekenen laat zien waar de archipel zo bekend om staat. Misschien wil je wel in de handel stappen en lokale producten als Kava, Kopra en Vlees gaan exporteren.

Wat je ook kiest, uiteindelijk zal je er niet erg rijk mee worden. In Vanuatu wordt rijkdom namelijk niet gemeten in hoeveel je verdient, maar in hoeveel je weggeeft. En acties worden niet genomen door diegene die ze het eerst kiest, maar door degene die ze het liefste wil doen.

Je vindt Vanuatu in de stand van Quined.