De 6 leukste nieuwe spellen voor twee personen

Om een tof bordspel te spelen hoef je allang niet meer je hele familie of al je vrienden op te trommelen. Er zijn er namelijk ook genoeg op de markt speciaal voor twee personen, óf die weliswaar ook met meerdere spelers gespeeld kunnen worden, maar ook héél leuk en spannend zijn met twee spelers. En daar komen er steeds meer bij. De leukste spellen voor twee personen (of meer) van dit moment zetten we voor je op een rijtje.

10+
2
20 min.

Unmatched Houdini vs De Geest uit de Lamp

Niet helemaal nieuw, wél met twee nieuwe karakters: Unmatched Houdini vs de Geest uit de Lamp! Eerder kon je al de strijd met elkaar aangaan als Roodkapje, Beowulf, Robin Hood, Bigfoot en vele anderen, nu zijn aan deze bijzondere lijst strijders ook master escape artist Houdini en De Geest uit de Lamp toegevoegd! 

Unmatched is een tactisch spel waarin de acties in een gevecht tussen onwaarschijnlijke tegenstanders elkaar snel opvolgen. Kies je favoriete held en ga op het speelbord de strijd met elkaar aan. Ontdek de unieke vaardigheden van je held en gebruik ze tactisch tijdens het duel. Met elke nieuwe set krijg je ontelbare nieuwe mogelijkheden. In de nieuwste set vind je twee nieuwe karakters, die we allemaal wel kennen: Houdini en de Geest uit de Lamp!

Extra leuk: dit spel kan je op zichzelf spelen, maar je kan het ook combineren met andere helden en speelborden uit de Unmatched reeks om zo je eigen universum te creëren!

10+
2
3045 min

Brood & Bier

Nog héél eventjes moeten we erop wachten, maar in mei verschijnt Brood & Bier, een nieuw spel voor twee personen van 999 Games. En laten we eerlijk zijn: alleen het idee van de combinatie van brood en bier werkt al goed. Dat kan als thema voor een bordspel dus bijna niet misgaan!

In het strategische spel Brood & Bier brouw je -je verwacht het al- bier en bak je brood. Iedere speler heeft een eigen dorp, maar gebruikt een gezamenlijk oogstveld. Door je dorp slim te verbeteren vergroot je je bier- en broodproductie. Waar je het minst van produceert bepaalt of je wint of niet. Om het extra moeilijk te maken kan elke kaart die je speelt op verschillende manieren worden gebruikt. Een tweepersoons spel vol van tactische keuzes dus!

8+
14
30 min.

Applejack

Laat het maar aan Uwe Rosenberg over om een spel te ontwerpen dat leuk is om met z’n tweeën te spelen. Neem bijvoorbeeld Patchwork, het puzzelspel over lapjesdekens dat speciaal gemaakt is voor twee spelers. Of New York Zoo, waarin je je eigen dierentuin bouwt, dat ook met meer spelers gespeeld kan worden, maar eindeloos leuk én spannend is met z’n tweeën.

Nou, aan die lijst kunnen we nu Applejack toevoegen. Zoals we van Uwe Rosenberg gewend zijn is dit weer een spel waarin je tegels op een spelbord moet leggen. Dit keer rond het thema appels. Voor het huisje van Applejack ligt namelijk een brede boomgaard. Help de eigenaar en zijn dochter appelbomen te planten en de sappige appels te oogsten, en vergeet niet de bijenkorven tussen de bomen op te zetten. Want aan het einde van dit spel wint degene die de meeste honing heeft!