Vrolijk, snel en lekker kleurrijk: dit zijn de leukste spellen voor kinderen

Vrolijk, snel en lekker kleurrijk: voor de allerkleinsten onder ons zijn er al superveel leuke bordspellen te koop. Enne, jong geleerd is oud gedaan, zeggen ze altijd, dus kan je maar beter zo vroeg mogelijk beginnen met spelletjes spelen met je kinderen! Extra leuk: van de illustraties bij kinderspellen word je gewoon instant vrolijk, kan niet anders. De leukste én nieuwste spellen voor kinderen zetten we hier voor je op een rijtje.

6+
24
20 min.

Gummiland

Maakt niet uit hoe oud je bent, van sommige spellen word je gewoon instant blij. Ook al zijn ze gemaakt voor kinderen. Gummiland is er precies zo een. Want geef nou toe: van deze vrolijke snoepjes word je toch gelukkig? Alleen de doos is al leuk, maar wat erin zit ook: overal komen de vrolijke gummisnoepjes terug. 

Gummiland is het land van Gummiz waar deze grappige snoepjes leven. Gummiz houden van fruit en besteden al hun tijd aan het kweken daarvan. Het zijn grote fijnproevers, en je kunt ze ook nog eens temmen. Trek Wild Gummiz aan met heerlijk fruit en voeg ze toe aan je Gummibox, kietel ze om ze hun schuilplaats te laten verlaten en je te helpen nog meer Gummiz te vangen. De speler met de meeste Gummiz wint. Voor de extra uitdaging is er ook een avontuurmodus om te spelen!

7+
24
15 min.

Halli Galli Twist

Na Halli Galli, Halli Galli Extreme én Halli Galli Junior (al te spelen vanaf 4 jaar), is er nu nóg een nieuwe variant van het megasnelle spel met de irritante bel: Hallo Galli Twist. Deze speel je met een ietsje oudere doelgroep dat de juniorvariant, maar het brengt dan ook een leuke twist met zich mee. 

Door de combinaties van kleuren en symbolen moet je in deze variant van Halli Galli namelijk op veel meer verschillende dingen tegelijkertijd letten. De spelers draaien om de beur steeds een kaart om. Zodra alle open kaarten samen precies vijf gelijke symbolen in willekeurige kleuren of precies vijf willekeurige symbolen in dezelfde kleur tonen, mogen de spelers op de bel slaan. De snelste wint alle openliggende kaarten. Wie aan het einde de meeste kaarten heeft, wint het spel. Klinkt simpel, toch? Maar omdat de symbolen in verschillende kleuren zijn afgebeeld, is dat lastiger dan je denkt!

6+
24
25 min.

Kwakzalvers van Kakelenburg Junior

Ook Kwakzalvers van Kakelenburg heeft onlangs een kindvriendelijke versie gekregen. Kwakzalvers van Kakelenburg Junior is een toegankelijke versie van het originele Kwakzalvers. Waar je de originele editie vanaf een jaar of tien speelt, kun je met de junioreditie al vanaf zes jaar beginnen met het grabbelen naar ingrediënten. Ideaal voor het hele gezin dus. 

Het leuke aan Kwakzalvers Junior is dat het spel verschillende niveaus bevat, zowel voor beginners als gevorderden. Speel met jonge spelers de makkelijke rupsvariant en met ervaren spelers de meer uitdagende vlindervariant. Wie wint de race naar Kakelenburg?

Kakelenburg is beroemd wegens de kwakzalvermarkt. De dag voor de markt wordt er een grote race gehouden, en je moet met jouw dier zo snel mogelijk de finish halen! Je moet daarvoor naar voer grabbelen. De dieren zijn gek op suikerbieten en kunnen hierdoor sneller lopen. Maar geef je ze droomkruid, dan worden ze slaperig en traag. Net als bij het originele Kwakzalvers van Kakelenburg moet je bij deze juniorvariant grabbelen naar de beste ingrediënten. Elk ingrediënt heeft een eigen effect, wat tijdens de race allerlei verrassingen geeft.