Jong geleerd is oud gedaan: dit zijn de leukste spellen voor kinderen

Jong geleerd is oud gedaan, zeggen ze altijd. En dus kan je maar beter zo vroeg mogelijk beginnen met spelletjes spelen met je kinderen! Even geen ingewikkelde bordspellen vol strategieën, intriges en moeilijke wendingen, maar vrolijke, snelle en vooral kleurrijke spelletjes die je lekker snel onder de knie hebt. Extra leuk: stiekem zijn de illustraties van kinderspellen gewoon het allerleukst! De leukste én nieuwste spellen voor kinderen zetten we hier voor je op een rijtje.

412
2
10 min.

Crocodile River

Al voor de allerjongsten zijn er leuke kinderspellen te vinden tegenwoordig, en dat brengt ons meteen bij Crocodile River. Crocodile River speel je al met kinderen vanaf vier jaar!

In dit vrolijke bordspel ben je beland in het midden van een woeste rivier, vol met krokodillen. Slaag jij erin om als eerste aan de krokodillen te ontsnappen en de oever van jouw tegenstander te bereiken? Door slim gebruik te maken van de kaarten en steeds met de juiste pion te lopen kan jij je tegenstander verslaan. Maar let op: je tegenstander zal proberen een pion op jouw oever te laten landen, en dat moet je natuurlijk voorkomen. Tegelijk probeer jij met een pion naar de oever van je tegenstander te lopen. Daarnaast moet je je hand met kaarten zo nu en dan aanvullen. 

Crocodile River is een spannend en interactief bordspel dat je binnen 5 minuten leert. Bonus: kinderen ook zelfstandig kunnen spelen!

5+
28
20 min.

Coco Crazy

Doet het altijd goed, zo’n spel waarbij je niet met kaarten of pionnetjes aan de slag gaat, maar met grotere, vrolijke attributen. Hungry Hungry Hippo’s is zo’n klassieker. En Krokodil met Kiespijn. Van hetzelfde kaliber is Coco Crazy, een nieuw spel van Ravensburger waar je zes kokosnoten bij krijgt, die ook open kunnen.

Die zes kokosnoten staan op het bord en zijn elk gevuld met eigen gekleurde apen. Na het gooien van een speciale dobbelsteen hebben de spelers meerdere opties: ze kunne de kokosnoten inkijken of verplaatsen, het speelbord een kwart draaien of raden welke kleur in een bepaalde kokosnoot zit. Wie het eerst de zes verschillende kleuren verzamelt, wint dit spel. De sfeer is gegarandeerd. Het spel vereist een enorme concentratie en een goed geheugen, maar op een zeer ludieke wijze.

8+
25
20 min.

CuboSaurus

Wie was er vroeger (of, laten we eerlijk zijn: nog steeds) niet gek op alles wat me dino’s te maken had? Daarom kon een spel rond deze uitgestorven giganten natuurlijk niet in dit lijstje kinderspellen ontbreken. Maar wel dino’s in nét een ander jasje. Namelijk vierkant.

In het lekker overzichtelijke kaartspel CuboSaurus verzamel je, je raadt het al: dino’s. Vele miljoenen jaren geleden waren de dinosaurussen heer en meester over de aarde. Elke soort had een eigen plek. Maar door een vulkaanuitbarsting raakte die balans ruw verstoord. Jij kunt helpen en de balans tussen de soorten terugbrengen! Met elke dinokaart kun je op een andere manier punten verdienen, maar ook weer kwijtraken. Elke speler heeft een eigen strategie en heeft daarvoor bepaalde dino’s nodig. Maar wat als iedereen dezelfde dino wil?

CuboSaurus is een vlot en leuk spel voor het hele gezin met in de hoofdrol voor iedereen herkenbare dinosaurussen, maar dan wel net even anders. De vrolijke, kleurrijke illustraties maken dit spel af!