Jong geleerd, oud gedaan: dit zijn de leukste spellen voor kinderen

Vrolijk, snel en lekker kleurrijk: voor de allerkleinsten onder ons zijn er al superveel leuke bordspellen te koop. Het spelplezier kan immers niet vroeg genoeg beginnen! Enne, jong geleerd is oud gedaan, zeggen ze altijd, dus kinderen al vroeg introduceren in de wereld van de bordspellen kan nooit kwaad. De leukste én nieuwste spellen voor kinderen zetten we hier voor je op een rijtje.

5+
14
15 min.

Magische Berg

Ready, set go: de magische race gaat van start! Aan de voet van de Magische Berg woont de tovenaar Balduin. Met behulp van zijn dwaallichten roept hij tovenaarsleerlingen tot zich om hen de kneepjes van de magie bij te brengen. De dwaallichten wijzen hen daarbij de weg door het geheimzinnige bos naar het dal. 

Maar jullie tovenaarsleerlingen zijn niet alleen: ook de gemene heksen volgen het spoor van de dwaallichten en er ontstaat een race naar het dal van de Magische Berg. Laat zien dat je over magische krachten beschikt en leid de dwaallichten handig over de route, zodat ze uitsluitend de tovenaarsleerlingen naar Balduin brengen.

Magische Berg is een coöperatief spel voor kinderen vanaf vijf jaar, waarin snelheid en behendigheid een grote rol spelen. Zijn jullie de heksen te slim af?

4+
1+
10+ min.

Kleine Kalmario!

Al voor heel kleine puzzelaars is er het leg- en geheugenspel Kleine Kalmario. Kleine Kalmario is nog maar een kleine inktvis, maar met een beetje hulp kan hij veel groter worden! Hij kan dan ook niet wachten tot het zover is. 

Door de tentakelstukjes op tafel te leggen en aan het lichaam van Kalmario te verbinden groeit de inktvis. Wie als eerste al zijn tentakelstukjes aan heeft kunnen leggen wint. Met behulp van een beetje geluk en een goed geheugen zal Kalmario binnen mum van tijd een grote jongen worden!

7+
1
1060 min

Smart Dog

Nog een voorbeeld van spelend leren is Smart Dog, al gaat het hier om een onderwerp van minder maatschappelijk belang. Wél stimuleert Smart Dog verschillende vaardigheden op het gebied van concentratie, probleemoplossing, ruimtelijk inzicht en planning stimuleert. 

In dit puzzelspel voor één speler creëeren kinderen een hondenhindernisbanen. Kies een uitdagingskaart en plaats de getoonde stukken op het bord op de juiste positie. Los het op door de rest van de puzzelstukjes toe te voegen om een pad te creëren van de hond naar zijn eigenaar, waarbij elk obstakel één keer wordt overgegaan. Speel steeds opnieuw met verschillende niveaus van uitdagingen!