De 8 leukste spellen voor twee personen

Superleuk, maar niet altijd even makkelijk te vinden: toffe, uitdagende spellen voor twee personen. Veel bordspellen zijn ingericht op meer spelers of kunnen wel met z’n tweeën gespeeld worden, maar zijn dan toch nét wat minder leuk.

Geen nood, er zijn genoeg spelletjes op de markt die perfect met z’n tweeën gespeeld kunnen worden of die er zelfs speciaal voor het spelen met twee personen zijn gemaakt. Welke je moet hebben, daar helpen we je bij: we zetten acht van de leukste spellen voor twee personen voor je op een rij!

8+
2
30 min.

Spellen speciaal voor twee personen gemaakt

Gegarandeerd spelplezier voor twee: sommige spellen worden speciaal ontwikkeld voor twee spelers en kunnen zelfs niet met een grotere groep gespeeld worden. Doordat dit écht tweepersoons spellen zijn, weet je zeker dat ze spannend en uitdagend zijn.

Patchwork

Perfect om met twee personen te spelen, het is er immers speciaal voor gemaakt: Patchwork! Dit is een toegankelijk, tactisch spel voor twee waarbij het de bedoeling is zoveel mogelijk kleurrijke lapjes op je dekentableau te leggen. Kies welke lapjes het best passen of welke jou de meeste punten opleveren. Je betaalt de lapjes met knopen! Heb je uiteindelijk een perfecte lappendeken aan elkaar geregen? Dan krijg je bonuspunten.

De eenvoudige spelregels, vrolijke vormgeving en tactische uitdaging maken van Patchwork een leuk, laagdrempelig spel voor jong en oud.

7+
25
15 min.

Spellen voor twee of meer spelers gemaakt

Andere spellen worden misschien niet speciaal voor twee spelers gemaakt, maar kunnen wel net zo goed zo gespeeld worden. Bij veel ervan hoef je niet eens aanpassingen in de spelwijze toe te passen en blijft de spanning hetzelfde als bij meer spelers!

Exploding Kittens

Houden jij en je tegenspeler wel van een flinke dosis zwarte humor? Dan is Exploding Kittens het ideale spel. Cartoonist The Oatmeal veegde al zijn droge humor én tekentalent op een hoop en ontwikkelde dit geweldige kaartspel voor mensen die houden van katten, explosies, laserstralen en meer gekkigheid. Het is een soort Russisch Roulette, maar dan met exploderende katten. En laat dat concept zich nou heel goed lenen als spel voor twee personen!

Bonustip: voor de echt zwartgalligen onder ons is er een Not Safe For Work editie met extra harde grappen.

8+
23
3060 min

Ticket to Ride

Hoewel meerdere uitgaves van Ticket to Ride met twee personen gespeeld kunnen worden, zijn ze daar lang niet allemaal even geschikt voor: het is simpelweg niet even spannend met twee spelers. Als je dat niet erg vindt en gewoon gezellig een spelletje wilt doen, kun je al uit de voeten met edities als Ticket to Ride Europe of USA.

Maar wil je het je tegenstander toch een beetje moeilijker maken? Ga dan voor een uitgave van Ticket to Ride die twee spelers wat meer uitdaging biedt. Ticket to Ride Nordic Countries is hier bijvoorbeeld uitermate geschikt voor. De uitgave is een spel voor twee tot drie spelers en de routes doorkruisen elkaar vaker, waardoor de concurrentie veel groter is!

10+
24
45 min.

bovenstaande spellen, niet speciaal ontworpen om met twee spelers te spelen. Maar dat geeft niet, want wanneer je het met z’n tweetjes speelt, speel je samen tegen het bord. In Pandemic vormen jij en je spelpartner leden van een team dat ten strijde trekt tegen vier dodelijke ziektes die de wereld bedreigen. Het team wetenschappers reist hele wereld over om de epidemieën te bestrijden, kennis en hulpbronnen op te doen om medicijnen te ontwikkelen en zo een ware pandemie te voorkomen.

Het klassieke bordspel Pandemic kan worden uitgebreid met verschillende spellen, zoals Pandemic Extreem Gevaar of Pandemic Rapid Response. Goed nieuws: allemaal zijn ze geschikt voor het spelen met twee personen!