Wat een feest: dit zijn de beste partyspellen van nu!

Tijdens de donkere dagen van het begin van het jaar kunnen we allemaal wel een beetje extra feest gebruiken. En dat is niet zo moeilijk, want wat is nu fijner dan samenkomen met een groep vrienden, kratje bier erbij, en spelletjes spelen? Er zijn natuurlijk een aantal klassieke partygames die het altijd goed doen. Cards Against Humanity never fails to liven up the party, maar ook een ouderwets potje kaarten of dobbelen gaat altijd goed. Nieuwsgierig naar iets nieuws? Wij zetten de leukste nieuwe partyspellen voor je op een rij. Feest gegarandeerd!

16+
36
45+ min.

Squid Game

Toegegeven: het kijken van de megapopulaire serie Squid Game deed ons niet meteen denken aan een feestje, maar blijkbaar inspireerde de Zuid-Koreaanse serie toch tot een partygame. Met een tweede seizoen op de planning voor eind 2023, begin 2024 is het tijd om weer eens helemaal in deze heftige serie te duiken. Dit keer met een spelletje!

In Squid Game draaide het natuurlijk allemaal om kinderspelletjes, en die kinderspellen uit Zuid Korea passeren weer de revue in het bordspel. Red Light Green Light, Touwtrekken, het spel met die gekke koekjes die niet mogen breken en natuurlijk dé Squid Game zelf: ze komen allemaal langs in de vorm van zes verschillende kaartspellen.

Deze kaartspellen draaien om bluf en tactiek. Leid je team door de zes spellen, waarbij je moet proberen om zoveel mogelijk teamleden in leven te houden. De teamleden die een spel overleven gaan door naar het volgende spel. Overleef met minstens één teamlid tot het einde aan toe om Squid Game te winnen.

8+
2+
20 min.

Really Loud Librarians

Sinds het uitbrengen van Exploding Kittens is comic tekenaar The Oatmeal niet meer te stoppen als het aankomt op spelletjes met vreemde thema’s. Burrito’s, avocado’s, bidsprinkhanen, neanderthalers… Bedenk een onderwerp en The Oatmeal verzint er een spel omheen. Zo ook rond.. Enorm luide bibliothecarissen, blijkbaar.

Want daar draait het allemaal om in deze nieuwste toevoeging van de The Oatmeal spelcatalogus. Je begint met het trekken van een categoriekaart. Je team roept woorden uit die categorie die beginnen met de letter op de racebaan. Beweeg over de baan elke keer dat je een goed woord hebt en race tegen je tegenstanders om te winnen!

Dit lekker snelle spel vol humor -want humor, laat dat maar aan The Oatmeal over- speel je met twee spelers tijdens een lekker avondje samen thuis, maar is nog veel geschikter om mee te nemen tijdens een spelletjesavond met een grote groep vrienden!

18+
36
30 min.

Left Right Dilemma

Zou je liever bekend of beroemd zijn? Liever seks hebben op een druk strand of in een iglo? Liever je leven zonder telefoon doorgaan, of zonder toiletpapier? Makkelijk zijn ze niet te beantwoorden, maar het zijn dan ook niet voor niks dilemma’s.

In Left Right Dilemma beantwoord je de meest gestoorde dilemma’s terwijl je teamgenoten proberen je reacties te raden. Er liggen zes kaarten in piramidevorm op tafel. Eén speler leest het dilemma op de bovenste kaart en maakt een keuze uit één van de twee antwoorden. Dan schakelt hij over naar de kaart eronder en krijgt hij een nieuw dilemma. Na het derde dilemma eindigt hij in een cabin, aan de andere spelers de taak om te onthouden in welk nummer hij aangekomen is!