Zet het bier maar koud: dit zijn de beste partyspellen!

Iedereen die jong is geweest weet: studenten hebben niet veel nodig om ergens een partyspel van te maken. Een pak kaarten staat al snel voor een potje Kingsen, een set dobbelstenen Aapje Gooien en we weten allemaal wat er met Stef Stuntpiloot is gebeurd. Voor de wat minder creatieve geesten zijn er natuurlijk ook spellen die niet omgetoverd hoeven te worden tot partyspel, maar die dat gewoon al zijn. En dat blik bier kan je er gewoon bij opentrekken om er een drankspelletje van te maken.

8+
48
30 min.

Wink

Carnaval, je houdt ervan of je haat het, maar een ding moet iedereen toegeven: het is altijd een feestje. En daarom is het een perfect onderwerp voor een partygame! In Wink blijkt een groot carnavalsfeest de ideale dekmantel voor een undercover operatie. Alle aanwezigen zijn geheimagenten, die dienst doen als handlangers van de spelers. Alleen jij weet welke handlangerkaarten op tafel bij jou horen. De kaarten die je zelf in handen hebt, komen namelijk overeen met een aantal van deze handlangerkaarten. Maar bij wie horen alle andere handlangers?

Bij Wink moet je achterhalen wie welke kaarten heeft. Dit doe je door tijdens je beurt een pion op een handlangerkaart op tafel te plaatsen. De speler van die handlangerkaart knipoogt naar jou. Als je dankzij de knipoog weet van wie de handlanger is, scoren jij en de betreffende speler een punt. Maar als de overige spelers de knipoog zien, grijpen ze in.

Wink is een hilarisch partyspel met als bonus ook nog eens grappig artwork. Het spel is makkelijk te leren en leidt snel tot de meest rare situaties. Ideaal voor elk feest dus!

8+
28
30 min.

Initials

Initials schaarden we al eerder onder de perfecte spellen voor op vakantie, maar het snelle partyspel leent zich ook goed als feestspel met je vrienden. Mits jullie allemaal flinke taalfanaten zijn natuurlijk. In Initials test je je woordenschat, bedenk je zoveel mogelijk woorden met de verschillende letters en win je het spel.

Initials is een nieuw partyspel van de makers van Party en Co, een spel dat het al tientallen jaren goed doet tijdens een gezellige avond. Het zit immers in de titel. Dat Initials van dezelfde makers is, wordt al snel duidelijk. Initials zit lekker simpel in elkaar en iedere ronde is supersnel: het duurt maar 15 of 30 seconden. Voor je het weet is je beurt weer voorbij. Andere spelers kunnen letters stelen en blokkades opleggen, waardoor de strijd spannend blijft tot de laatste letter!

De spelregels van Initials zijn simpel, waardoor het makkelijk aan te leren is (ook met een borrel op). Het kleine formaat van dit partyspel maakt dat het dat makkelijk mee te nemen is, naar welk studentenhuis jullie vriendengroep ook samenkomt!

Zombie Kittens
7+
25
15 min.

Zombie Kittens

Als er iemand goed is in het maken van partyspellen is het tekenaar The Oatmeal wel. Zijn het geen spellen waarmee je elkaar fysiek te lijf moet gaan met opgeblazen knuppels (Poetry for Neanderthals) of gummy burrito’s (Throw Throw Burrito), dan zijn het wel spellen met de meest bizarre onderwerpen zoals blije zalmen (Happy Salmon), gevechten tussen beren en baby’s (Bears vs Babies) of, in dit geval Zombie Katten.

Inmiddels is vrijwel iedereen wel bekend met Exploding Kittens, het strategische kaartspel dat de bedenker zelf vergelijkt met Russian Roulette. Zombie Kittens is de nieuwste uitbreiding van dit spel, en het introduceert een gloednieuwe stapel kaarten zodat je spel niet ophoudt alleen omdat je ontploft.

In Zombie Kittens kunnen alleen levende spelers het spel winnen, maar dode spelers mogen nu de kaarten in hun hand houden als ze ontploffen. Ze mogen ook bepaalde kaarten spelen om de levende spelers te kwellen. En ze kunnen zelfs uit de dood terugkomen om het spel te winnen. Zombie Kittens kan op zichzelf gespeeld worden of gecombineerd worden met Exploding Kittens.