Een groot feest: dit zijn de beste partyspellen van nu!

Het is weer dé studententijd van het jaar: in verschillende steden zijn de introductiedagen weer van start gegaan! Een mooi moment om een zeer feestelijk genre games uit te lichten, namelijk de leukste partyspellen. Wat is leuker dan samenkomen met een groep vrienden, kratje bier erbij, en spelletjes spelen? Er zijn natuurlijk een aantal klassieke partygames die het altijd goed doen. Cards Against Humanity, Stef Stuntpiloot, Exploding Kittens… Altijd leuk, en wie een beetje creatief nadenkt maakt er zó een drankspelletje van. Maar ben je nieuwsgierig naar iets nieuws? Wij zetten de leukste nieuwe partyspellen voor je op een rij. Feest gegarandeerd!

10+
818
45 min.

Ontmasker de Weerwolven

We vallen maar meteen in huis met een nieuwe klassieker onder de partygames. Wie De Weerwolven van Warmerdam niet kent moet echt even terug naar af, want dat moet toch wel een van de bekendste partyspellen van de afgelopen jaren zijn. En daar hebben wij goed nieuws over, want Ontmasker de Weerwolven is namelijk de nieuwe variant van deze partytopper!

Ontmasker de Weerwolven is de nieuwe versie van het bekende partyspel, die door 999 Games in eigen beheer is ontwikkeld en wordt uitgegeven. Ontmasker de Weerwolven bevat nieuwe rollen en spelregels voor een variant waarin de spelleider de identiteit van uitgeschakelde spelers niet bekend maakt.

Ook deze nieuwe variant wordt door een spelleider gestuurd. Iedere speler krijgt een rol toebedeeld. Het kan gaan om gewone burgers en weerwolven, maar ook om speciale karakters als de barbier, de zieneres of de schutter. Ieder karakter doet iets speciaals. Weten jullie de weerwolven te elimineren, of sneuvelen er per ongeluk onschuldige burgers?

Ontmasker de Weerwolven is het perfecte spel voor op feesten, tijdens het kamperen en eigenlijk al die momenten dat je met veel mensen bent. Extra spannend: set the mood met kaarsen of een kampvuur voor een dubbel mysterieuze sfeer!

7+
24
15 min.

Halli Galli Twist

Als er een spel is waar je met een grote groep vrienden een lekkere chaos van kan maken, is het Hallo Galli wel. Na Halli Galli, Halli Galli Extreme én Halli Galli Junior, is er nu nóg een nieuwe variant van het megasnelle spel met de irritante bel: Halli Galli Twist.

Deze nieuwe variant kwam al eens eerder langs in ons lijstje voor leukste kinderspellen, maar stiekem is ‘ie leuk voor jong en oud!

Halli Galli Twist doet z’n naam eer aan, er zit namelijk een twist verstopt in dit spel. Door de combinaties van kleuren en symbolen moet je in deze variant van Halli Galli op veel meer verschillende dingen tegelijkertijd letten. De spelers draaien om de beur steeds een kaart om. Zodra alle open kaarten samen precies vijf gelijke symbolen in willekeurige kleuren of precies vijf willekeurige symbolen in dezelfde kleur tonen, mogen de spelers op de bel slaan. De snelste wint alle openliggende kaarten. Wie aan het einde de meeste kaarten heeft, wint het spel. Klinkt simpel, toch? Maar omdat de symbolen in verschillende kleuren zijn afgebeeld, is dat lastiger dan je denkt!

8+
24
20 min.

The Mind: Soulmates

Ben je fan van het coöperatieve spel The Mind? Dan hebben we goed nieuws: er is nu een speciale variant van het bekende en populaire spel, de Soulmates editie! Ook in dit spel speel je samen en probeer je zonder communicatie meerdere niveaus van het kaartspel onder de knie te krijgen.

In dit spel moeten je echter niet alleen de genummerde kaarten correct in oplopende volgorde spelen, ze moeten ook alle kaarten met de afbeelding naar beneden spelen en ze pas onthullen nadat alle kaarten zijn gespeeld. Om hen hierbij te helpen, neemt één speler de rol van ziener aan – en de ziener weet meer dan alle anderen! Hij mag vooraf een aantal kaarten bekijken en waardevolle hints aan het team geven. Al het andere gebeurt in het geheim. Stem jullie gedachten op elkaar af en versla het spel. Als het team alle twaalf niveaus onder de knie heeft, hebben ze gewonnen en mogen ze zichzelf ware Soulmates noemen!