De 6 beste partygames voor studenten

Welk spel mag niet ontbreken in je studentenhuis?

Na een lange tentamenweek, grote schoonmaak of gewoon een woensdagavond is het tijd voor ontspanning in je studentenhuis. Trek een krat bier de gemeenschappelijke woonkamer in, check voor de zekerheid even of je écht dat eerste hoorcollege morgenochtend kunt missen, en maak je huisgenoten in met één van deze onmisbare partygames!

Oja, per spel geven we je ook kleine tip over hoe je de spelletjes nét iets ‘studentikozer’ kunt maken (lees: drankspelletjes!)…

12+
324
30 min.

30 Seconds

Laat de zenuwen direct hoog oplopen in je studentenhuis met één van de bekendste spellen van het moment. 30 Seconds van 999 Games daagt je uit om binnen dertig seconden zoveel mogelijk gebeurtenissen, personen, plaatsen en meer te omschrijven voor je teamgenoot. Hoe meer je er goed hebt, hoe meer plaatsen je vooruit mag op het bord.

Studenten-tip: Lukt het je niet om het volledige kaartje te raden? Dan nemen jij en je teamgenoot een slok!

Exploding Kittens

Webcomics-tekenaar The Oatmeal lanceerde met behulp van één van de meeste succesvolle Kickstarter-campagnes ooit het heerlijk grove, lompe spel Exploding Kittens. Speel jezelf door de aftrekstapel heen (en zit daarbij je tegenstanders gruwelijk in de weg) zonder te exploderen, en win! Simpeler kunnen we het niet maken, wat Exploding Kittens perfect geschikt maakt voor een avondje onbezonnen partygames spelen in het studentenhuis.

18+
38
60 min.

Joking Hazard

Card Against Humanity ligt inmiddels in elk studentenhuis, want welke student is er niet vies van een harde grap van tijd tot tijd? Ben je echter in voor een leuke draai aan dit concept, probeer dan Joking Hazard! Gebaseerd op de populaire webcomic Cyanide & Happiness is het je doel om een paneel van comics aan elkaar te leggen die samen een zo grappige (lees: grove) punchline maken. Per ronde rouleert de rol van jurylid, die bepaalt wie de grappigste comic maakt en dus de punten krijgt. Laat je zwarte humor flink tekeer gaan!

Zijn alle mogelijke combinaties je studentenhuis al gepasseerd? Geen nood, Joking Hazard heeft inmiddels meerdere uitbreidingen uitgebracht.

Studenten-tip: Er zijn een beperkt aantal rood omrande panelen in het spel aanwezig, waar spelers slechts één extra paneel aan toe mogen voegen. Zodra een rood paneel wordt getrokken, moet iedereen aan tafel een slok nemen.

4+
24
10 min.

Het doel is simpel: zorg ervoor dat Stef Stuntpiloot in de lucht blijft door hem elke keer een zetje te geven als hij bij jou aankomt. Lukt dit niet? Dan neem je een slok! Of, als je het volgens de regels speelt, dan verlies je een muntje. Maar laten we eerlijk zijn, welk studentenhuis heeft er ooit een partygame volgens de regels gespeeld?