De Beste Spellen van 2022

Of je een spel zoekt voor de hele familie of voor kenners: dit zijn de beste spellen volgens de Nederlandse Spellenprijs 2022

Ook dit jaar is de Nederlandse Spellenprijs weer uitgereikt. Dit gebeurde op zaterdag 29 oktober 2022 bij Koning Bordspel in Amersfoort. De jury kiest ieder jaar de beste spellen in de categorieën Familie, Kenners en Experts. Benieuwd welke spellen dit jaar gewonnen hebben? Lees snel verder!

10+
14
45 min.

Beste Familiespel: Cascadia

Een goed familiespel is geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf 8 jaar. De genomineerden hiervoor waren De Avonturen van Robin Hood, Living Forest en Cascadia. Het toegankelijke maar uitdagende Cascadia kwam als winnaar uit de bus.

In het spel Cascadia maak je een gevarieerd natuurgebied dat leefbaar is voor de verschillende dieren van het spel. In je beurt pak je een combinatie van tegel en dier uit het aanbod en leg je die in je speelgebied. Tijdens het samenstellen van de natuurgebieden moet er rekening worden gehouden met het aantal dieren en op welke manier deze dieren op elkaar aansluiten.

Het spel heeft eenvoudige regels en is snel te leren. Toch zorgen je keuzes, doelen en concurrenten voor verschillende puzzels tegelijkertijd, wat het spel uitdagend en interessant houdt.

14+
14
90 min.

Beste Expertspel: Ark Nova

Voor de ervaren spelletjesfanaten die op zoek zijn naar wat gezonde uitdaging is er de Expertprijs. Zo zijn Carnegie en Terraforming Mars: Ares Expeditie zeker de moeite waard, maar het spel wat zich de winnaar van de Expertprijs 2022 mag noemen is Ark Nova.

In Ark Nova plan en ontwerp je een moderne dierentuin met het uiteindelijke doel om de meest succesvolle dierentuin te hebben. Je bouwt verblijven, huisvest dieren en steunt natuurbeschermingsprojecten over de hele wereld.

Dit kleurrijke bouwspel vraagt om strategie. Gebruik je acties en kaarten goed en bereid de volgende rondes goed voor. Bouw jij de perfecte dierentuin?

Speel ze op het Spellenspektakel!
Ook deze spellen zijn natuurlijk te spelen op 5 en 6 november tijdens het Spellenspektakel 2022 in de Jaarbeurs, Utrecht. Bestel snel je tickets via onze ticketpagina en dan zien we je daar!