DE NEGEN POORTEN

Welkom bij Mahjong vereniging “DE NEGEN POORTEN” te IJsselstein.

Op donderdagavond spelen wij mahjong volgens de Mahjong Competition Rules van 19.30 tot 22.30 uur
in de Podiumzaal van het Fulco Theater in IJsselstein. Kom gerust eens een avondje kijken!
Ook als je het spel wilt leren spelen kun je bij ons terecht.

Over Mahjong

Mahjong, het spel der duizend wonderen is te karakteriseren als een denksport en gezelschapsspel in één. Het spel wordt gewoonlijk gespeeld met vier personen waarbij elke speler voor zichzelf speelt. 

Mahjong is een mix van inzicht en geluk, berekening en willekeur. Het spel wordt gespeeld met stenen, die voorzien zijn van fraaie afbeeldingen zoals o.a. tekens, bamboes en kringen. Het gaat erom zo snel mogelijk een mooie combinatie van veertien stenen te maken. Dat is vaak lastiger dan het lijkt. Het originele Mahjong moet niet verwisseld worden met het Mahjong dat vaak als patience spel op de computer wordt gespeeld.

Speel je het originele Mahjong, dan keer je de doos met stenen boven de speeltafel om, bouwt de muur, pak je stenen en ga op jacht naar mooie combinaties. Mahjong is een prachtig spel met meer dan duizend mogelijkheden. Er zijn verschillende manieren om Mahjong te spelen, in de loop der jaren zijn in elk land varianten ontstaan van het originele Mahjong. Op de vereniging spelen wij de MCR (Mahjong Competition Rules), deze variant wordt wereldwijd gespeeld.   

Bekijk de site van deze deelnemer