Memoir’44 is een leuk, eenvoudig, snel-spelend en boeiend spel. Het spel wordt uitgegeven door Days of Wonder ter gelegenheid van de 60e verjaardag van D-Day.

Het is ontworpen om de inspanningen en opofferingen van de mannen en vrouwen van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Hierin commanderen spelers hun leger van plastic miniaturen. Met verschillende kaarten wordt bepaald welke troepen deze beurt in actie komen. Een slimme generaal maakt gebruik van de unieke vaardigheden van zijn eenheden – infanterie, parachutisten, tanks, artillerie, commando’s en verzetsstrijders

Memoir’44 is eenvoudig te leren en speelt lekker snel, maar vereist toch zorgvuldig en strategisch managen van de kaarten, een beetje geluk met de dobbelstenen en een flexibel strijdplan om de overwinning te behalen.

Memoir’44 Brigade Nederland


De Memoir’44 Brigade Nederland is een spelclub die zich richt op dit oorlogsspel. Ons doel is niet om van oorlog een spelletje te maken. Wat wij wel willen is om op een ontspannende manier samen een spel te spelen met een historisch thema. Hierbij hopen we op een toegankelijke manier meer interesse te wekken in de gebeurtenissen van de tweede wereldoorlog. Ontspanning en serieuze zaken kunnen op deze manier samenkomen.

Bekijk de site van deze deelnemer