Speelgoed van het Jaar

De jury van Speelgoed van het Jaar brengt ieder jaar haar oordeel uit over de Nederlandse spellen en speelgoed. Het logo ‘Winnaar’ staat voor Goed Speelgoed. Dat speelgoed is veilig, getest, origineel, kwaliteit, geeft optimaal speelplezier, sluit niemand uit en is zo duurzaam mogelijk.

Wat is Goed Speelgoed?

Veiligheid: dit speelgoed voldoet aan alle wettelijke productie-eisen.

Duidelijkheid: dit speelgoed bevat een heldere uitleg in zo goed mogelijk Nederlands. De maker en afzender zijn helder en bereikbaar. Hoe wordt de consument zo snel mogelijk geholpen bij een vraag.

Kwaliteit: is er sprake van goed materiaal. Gaat dit artikel lang mee, is het stevig, gaat het bij normaal gebruik niet stuk. Kwaliteit staat ook voor de verpakking, de uitleg en prijs.

Dit speelgoed is het bedrag dat de consument betaalt, derhalve volledig waard. 

Originaliteit: dit speelgoed is geen illegale kopie van reeds bestaand speelgoed van een ander. Copyrights worden hier niet geschonden.

Duurzaamheid: Is er bij de ontwikkeling en productie zoveel mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid. Wordt verspilling tegengegaan. Wordt er gebruikt gemaakt van recycled materiaal, niet milieubelastend en met de laagste carbon footprint (binnen wat wettelijk kan). De speelgoedindustrie werkt aan duurzaamheid.

Geeft 100% Speelplezier. Dit product is een waar ambassadeur namens de Nederlandse speelgoedindustrie.

Bekijk de site van deze deelnemer