Op het auteursplein presenteren spellenmakers van eigen bodem hun producten. Dit kunnen spellen zijn die al af zijn, maar zeker ook concepten die nog in de maak zijn of zelfs spellen die alleen maar als enkel prototype bestaan! Kom langs en ontdek deze mooie en unieke spellen!

Dit jaar wordt het plein georganiseerd door het Spellenmaakgilde. Het Gilde is er speciaal voor spellenmakers en sinds 4 jaar organiseert het testavonden en deelt het kennis en ervaring.

Je vindt op het Auteursplein de volgende auteurs en spellen:

LunaTix

 

Multiverse War – Jasen Lakic
Een kickstarter voor het eerste kwartaal van 2019 van de hand van deze Brusselaar uit Kroatië.
Behalve een voorliefde voor games en muziek, houdt hij er ook erg van mensen te ontmoeten. Dus ga zeker even kijken bij Multiverse war!

 

Botanica – Arvid Klaverstijn

 

Los Buenos – Bastiaan Reinink

 

 

The Epic Story of Blank & Blank –  Robin WH Smit & Roan van Drie

 

Dieven, Anera’s Arena, Atta’s ants & Aaargh!  – Richard de Rijk

 

Oog om oog – Sven Wijnands

 

Het Grote Basisschool spel, Creepeas en meer – Robert Brouwer
Robert is een Nederlandse spelauteur en cabaretier, actief in een groep van vijf spelauteurs gerelateerd aan het Spellenmaakgilde. Hij heeft twee spelen uitgegeven, Het Grote Basisschoolspel, uitgeverij Noordhoff, winnaar Speelgoed van het Jaar 2011, en Planes, Race rond de Wereld, uitgeverij Identity Games/Disney, winnaar Het leukste Spel van Nederland 2013. Hij heeft een jaar vrijaf genomen om de tijd te hebben de spellen waar hij de afgelopen jaren aan heeft gewerkt, af te maken. Op het auteursplein met de familiespellen Creepeas, Sneaky Snacks, Taxi Galaxi en Battle for Bugs, en met het kinderspel Waar ben ik?

 

Henmar Games
Henmar Games zal er (hopelijk) zijn met twee nieuwe prototypes. Een spel in samenwerking met Sven Wijnands, een ander spel in samenwerking met Dennis Merkx. Het ene spelletje is typisch een speed game met heerlijke koekies als thema, het andere is een dexterity / party game achtig spelletje. Dit spel is al hilarisch vanaf 3/4 personen. Ellis Hendriksen van Henmar Games zal alleen op zondag aanwezig zijn. Kom gezellig met uw kinderen naar de auteursstraat en speel een van deze spellen. Voor beide spellen is nog geen officiele naam bedacht dus als u leuke suggesties hebt, laat het ons weten.

Bijgevoegde illustratie is van het nog naamloze dexterity / party spelletje gemaakt door Joris van Beusekom die de illustraties van dit spel verzorgd. Joris illustreerde ook “The Great Tour” van Dennis Merkx en Kees Meis. Joris kermerkt zich door zijn kunstzinnige kijk. Dit spel zal naar verwachting rond april 2019 gelanceerd worden op kickstarter. Het het dus in de gaten.

 

Bipolair – Mike de Greef