We maken plezier!
Ook dit jaar is The Game Master er weer bij om plezier te maken! Op de oude vertrouwde plek, direct tegenover de ingang van het beursgebouw!
En ook dit jaar kun je rekenen op topspellen bij de Nederlandse uitgeverij van de betere bordspellen…

Strategiespellen – 2 genomineerde spellen!

Mombasa (genomineerd Nederlandse Spellenprijs 2017)
In Mombasa zit een uitgekiend kaartmechanisme. Met deckbuilding en een planmechanisme waarin je telkens kunt plannen wat je over 1, 2 of over 3 spelrondes wil doen. Je kunt diamantenhandelaar worden of je geld investeren in de vier handelscompagnieën die in het 19de Eeuwse Afrika nieuw land ontdekken. Maar welke compagnie wordt het meeste waard? En profiteer je slim van de verschillende privileges die je kunt benutten als je meer aandelen van een bedrijf hebt. Dat het spelbord elke keer weer anders is in deze mooie economische creatie van Alexander Pfister zorgt voor nóg meer variatie in strategieën. Tenslotte is de mogelijkheid van creatief boekhouden in Mombasa natuurlijk geweldig. Let op! Boekhouden is niet voor de dommen! Alleen hele slimme rekenmeesters weten het volledige boekhoudpad te voltooien! Wie wordt de rijkste investeerder?

Navegador (genomineerd Gouden Ludo 2017)
Voor sommige al een klassieker, terwijl hij pas nét op de Nederlandse markt is gebracht. Navegador is een soepel spelende licht-expert titel. Een stukje lichter dan bijvoorbeeld een Mombasa en De Alchemist. Maar nét weer een stukje zwaarder dan het – ook zeer soepel spelende – Rhodes. In Navegador start je in Portugal als ontdekkingsreiziger en reis je de hele wereld over. Daarbij bouw je een economie waarin fabrieken, kolonies, scheepswerven en kathedralen een aanjagende werking hebben. Navegador is eerder al genomineerd voor de International Gamers Award en is een welkome aanvulling. Een light-expert voor 2-5 wereldreizigers…

Familiespellen – 2 nieuwkomers!

Story Makers (fantastische verhalen maken)
Met het fantastische bordspel Story Makers kun je de meest krankzinnige, mooie of dramatische verhalen maken. Meer dan 100 miljoen verhalen. Story Makers is een coöperatief spel, dat je met 2-10 spelers kunt doen. Je moet hierin communiceren, fantaseren, deduceren en non-verbale hints spelen. Er is ook een teamvariant, waardoor je het tegen elkaar op kunt nemen. Test je mensenkennis, communicatie, woordbegrip en samenwerking. Dit spel is niet alleen leuk, maar het is ook nog eens goed voor je ontwikkeling. Vermakelijk spul voor jong en oud.

The Colossus (nieuwe ontwikkelingen op Rhodes)
De eerste uitbreiding op het basisspel Rhodes, brengt nieuwe strategische opties. De spanning bouwt zich rustig op, maar keuzes kunnen al vroeg in het spel gemaakt worden. Verwerf je genoeg brons om mee te kunnen helpen met de bouw van de Kolossus? Ontwikkelt jouw boerderij zich snel genoeg tot een groot landgoed waarop je verschillende landbouwproducten verbouwt? Naast extra strategische keuzes, ontstaan ook diverse tactische mogelijkheden met nieuwe ontwikkeltegels en de timing van productie. De komst van de nieuwe tempel zorgt voor meer waardering voor de ontwikkeling van je landgoed. En naarmate de Kolossus zich verder ontwikkelt, komen er ook nieuwe schepen de haven binnen. Hierdoor zakken de marktprijzen en worden opdrachten misschien weer interessanter. Trouwe bouwers worden rijkelijk beloond. Maar weegt dat op tegen de andere kansen? Tot op het eind is spannend of de Kolossus volledig zal worden afgebouwd?

Website