Helvetiq ontwerpt leuke, snelle kaartspellen met een mooie design. De drempel is niet al te hoog en een spel van Helvetiq kan snel gespeeld worden. De titels van onderstaande spellen vallen op!

Bandido

Deze grote boef probeert te ontsnappen, kunnen jullie hem tegenhouden? Coöperatieve (in)spanning voor het hele gezin.
Je houdt de boef tegen door de gangen te blokkeren. Je mag je kaarten in de lengte of de breedte neerleggen. Sommige kaarten bevatten een doodlopend einde, sommige doorgaande kaarten. Door handig samen te overleggen kun je de boef blokkeren.

Forest

Verzamel zoveel mogelijk kaarten als je kunt. Je kunt kaarten verzamelen als je de eerste bent die zeven dezelfde wezens ziet die verstopt zijn in de kaarten die op tafel liggen.
Er zijn 4 verschillende sprookjeswezens: uilen, kerstmannen, kikkers en feeën.

Hippo

Ben jij bang voor nijlpaarden? Hoeft niet, want je moet juist op je tegenstanders letten.
Wat is het doel? Je wilt dat al je zwembanden in het water belanden. Aan jou de keus: geef je ze aan het nijlpaard of gooi je ze in het zwembad?
Is er een laan vol, dan gooi je de zwembanden eruit om jouw bandje lekker te laten dobberen. Zo houd je het spannend tot het eind!

Gotown

Bouw de hoogste toren in de stad, maar kijk uit – jij bent niet de enige die dit doet!
Wie als eerste een flat van 5 hoog weet te bouwen wint. Elke verdieping bestaat uit 2 dezelfde kaarten die naast elkaar moeten liggen.

Team Up!

Coöperatief spel waarbij je zo efficiënt mogelijk blokken op de pallet stapelt. Je speelt samen als team of in je eentje in een solitaire spel.
Wanneer je aan de beurt bent, draai je een kaart om. De kaart geeft aan welk blok je moet stapelen (op basis van kleur of vorm). Voor elke volledige laag verdien je punten. Maar pas op, elk niet gebruikt blok levert minpunten op.

Kartel

Vlot spel van Reiner Knizia. Je stopt het kartel door de baas achter de tralies te zetten. Er zijn meerdere kartels en helaas kun je niet alle bazen vangen.
Maar…je kunt wel extra punten winnen door te bedenken welke baas gaat ontsnappen. Neem zoveel mogelijk smeergeld van die kartelbaas aan om op het eind extra punten te verdienen.

Kariba

In Afrika is water schaars. De dieren gaan op zoek naar een drinkplaats. Uiteraard wil elk dier hier als eerste drinken, dus jaagt de olifant de neushoorn weg en de neushoorn de muizen. Maar olifanten zijn weer bang voor muizen!