Dit zijn de zeven leukste kaartspellen van dit moment!

Kaartspellen bestaan natuurlijk al sinds mensenheugenis: de eerste kaartspellen werden namelijk al eeuwen geleden gespeeld! Maar tegenwoordig bestaat een leuk kaartspelletje allang niet meer alleen uit klaverjassen, patience of pesten. Er zijn allerlei vrolijke, snelle en kleurrijke kaartspellen te koop rond de meest uiteenlopende thema’s en in allerlei moeilijkheidsgraden, leuk voor jong en oud. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kaartspel over Heel Holland Bakt? Of een over vikingen, reizen of torens bouwen? Kan allemaal!

De nieuwste, leukste kaartspellen van dit moment hebben we voor je op een rijtje gezet.

7+
26
15 min.

Power Hungry Pets

Een strategisch spel voor iedereen die een hekel heeft aan strategische spellen: laat het maar aan The Oatmeal over om weer iets bijzonders te verzinnen. De maker van spellenhits als Exploding Kittens, Throw Throw Burrito en Poetry For Neanderthals komt nu met Power Hungry Pets, een strategisch kaartspel waarbij slechts één kaart nodig is om te winnen.

Elke kaart bevat een waarde én een actie om de andere spelers te kwellen. Hoe hoger de waarde, hoe sterker de kaart. Je hebt twee kaarten maar mag er slechts één houden. Bepaal welke kaart je houdt en welke je gebruikt om de andere spelers uit te schakelen.
Aan het einde van het spel wint de speler die nog over is met de hoogste kaartwaarde.

Naast lekker snel en origineel bevat Power Hungry Pets weer de nodige humor zoals we dat van The Oatmeal gewend zijn. En zeg nou zelf: alleen al voor die illustraties wil je dit kaartspel spelen!

8+
25
20 min.

Heel Weiland Bakt

Nog niet zo lang geleden zat half Nederland op het puntje van z’n stoel tijdens de finale van het elfde seizoen van Heel Holland Bakt. Nu het weer even wachten is op een volgend seizoen hebben we goed nieuws: het kaartspel Heel Weiland Bakt brengt het populaire televisieprogramma naar je spelletjestafel, maar met een twist: in dit kaartspel waagt een groep koeien zich aan het bak-avontuur.

Heel Weiland Bakt! is een bakspel waarbij je ingrediënten verzamelt om zelf de mooiste taarten te bakken en ook de andere bakkers hun baksels moet jureren. Dit kaartspel speelt vlot en is tactischer dan je denkt doordat je kunt deduceren hoe de kaarten er bij de andere spelers bij liggen.

Lukt het je een droomtaart te bakken en de jury te verrassen met jouw fantastische creatie? Of wordt het toch een misbaksel? Geen paniek! Met een beetje bluf kun je ook heel ver komen in Heel Weiland Bakt! Word jij meesterbakker of krijg je ‘n koekje van eigen deeg?

8+
14
20 min.

Royale: Party at Louis

Een ander kaartspel met een koninklijk thema: welkom op het koninklijke diner van Louis XIV! Als ober is het jouw taak om de kieskeurige edelen op dit extravagante feest te bedienen. Geniet in de avond van het gemaskerde bal maar raak niet te afgeleid. Niemand houdt ervan om op z’n eten te wachten. Ben jij de ober die de avond tot een succes maakt, of zullen jouw gasten met een lege maag vertrekken?

Spelers nemen drie versnaperingen van het dienblad door een rij of kolom te pakken. Deze versnaperingen moeten verdeeld worden over hun edelen. Wanneer je een edel blij gemaakt hebt door te leveren waar ze om vragen, dan mag je die edele scoren. De speler die de meeste edelen gescoord voordat het feest is afgelopen, wint het spel.

Royale: Party at Louis’ is een vlot kaartspel dat helemaal nog niet zo makkelijk is als dat het lijkt. De prachtige illustraties van Zhenya Lyapina, die ook Tricky Badger en Fast Food Fury illustreerde, maken het af. En extra mooi: dit kaartspel is milieuvriendelijk geproduceerd, wat betekent dat het is gemaakt van FSC-materialen, biologisch afbreekbaar plastic, inkt, en hars in plaats van lijm. Ook de volledige carbon footprint wordt gecompenseerd.

10+
26
25 min.

Faraway

Voorbij de nevelen van de zee ligt een mysterieus continent… Welkom in Alula, een plek met een steeds veranderende geografie, gevormd naar het ritme van de seizoenen. Dwaal door het land op zoek naar zijn geheimen, ontmoet de inwoners en maak een lijst van zijn wonderen om meer bekendheid te verwerven dan je tegenstanders.

Verken het continent, ga op zoektocht en verzamel de hulpbronnen die je nodig hebt om de zoektocht te voltooien. Plan je reizen vooruit, want aan het einde van het spel tel je je roem door terug in de tijd te gaan; beginnend met je laatst gespeelde kaart tot aan je eerst gespeelde kaart.

In Faraway speel je steeds maar acht kaarten, maar laat je niet van de wijs brengen: dit spel is minder simpel dan het lijkt! Enne, die vrolijk gekleurde illustraties maken Faraway nóg leuker.