“In the grim darkness of the Jaarbeurs, there is only…”

De strijd wordt op het Spellenspektakel niet alleen uitgevochten met bordspellen. Maar ook met miniatuurlegers vol tanks, ridders en natuurlijk…. Space Marines! De generaals van de Lage Landen sturen hun manschappen over het slagveld, dat vol staat met gebouwen of ander materiaal. Alles om de setting waarin het gevecht plaatsvindt zo realistisch mogelijk te maken.

Groot en klein

Op het Spellenspektakel vind je wargames in alle soorten en maten. Zoals Star Wars X-Wing, of andere skirmish games waarbij je met kleinere legers van elkaar probeert te winnen. Bij Warhammer heb je aan een paar helden niet genoeg, maar bestaan de legers soms uit wel honderden miniaturen. Binnen dit genre is er nog volop keuze, waarvan de sciencefiction-versie Warhammer 40k en Age of Sigmar (Fantasy) de meest populaire zijn.

Fantasie of geschiedenis

Is al dat gedoe met Orks en Terminators toch iets te ver van je bed, dan kan je gelukkig ook terecht bij een van de vele historische Miniature Wargames. Of je voorkeur nu ligt bij de Napoleontische geschiedenis, of je liever een veldslag uit de Tweede Wereldoorlog naspeelt, er is volop gelegenheid om te testen of je net zoveel tactisch inzicht hebt als de generaals uit die tijd!