Nieuw op het Spellenspektakel!

Deze uitgevers zie je dit jaar voor het eerst!

Natuurlijk vind je op Spellenspektakel de grote namen en usual suspects. Leuk! Maar er is ook een hoop nieuws te ontdekken op het gebied van uitgevers. Nieuwe namen, beginnende uitgevers en kleine spelers met vaak één spel of specifieke niche of een aanstaande Kickstarter. Lees en ontdek de uitgevers die in 2021 voor het eerst op het Spellenspektakel te vinden waren!

Play for the Future

12+
26
90+ min.

Dat bordspellen niet alleen om vrolijke thema’s als fruit, lama’s en treinen draaien bewijst uitgever Play for the Future. Play for the Future bestaat uit Jöbke, Milo, Yvonne en Wouter, een viertal dat gepassioneerd is over duurzame energie. Spelenderwijs wil Play for the Future mensen bewust maken van de grote uitdagingen van onze generatie.

Met hun eerste project Gigawatt pakken ze dan maar meteen de twee meest urgente: de Energietransitie en de Klimaatcrisis. Om mensen over deze uitdaging te leren, komt Play for the Future met het spannende bordspel GigaWatt. Op 1 maart 2022 wordt GigaWatt middels een Kickstarter gelanceerd en op Spellenspektakel vertelt het viertal je alles over hun project.

Happy Meeple Games

Happy Meeple Games verscheen vorig jaar op de markt en is een nieuwe Nederlandstalige bordspeluitgever. Happy Meeple Games is een zeer jonge spellenuitgeverij uit België die zich specialiseert in spellen met korte regels, vernieuwde spelmechanismen of/en met leuke twist. Het is onze bedoeling dat de meeste spelen van deze uitgever ook in je eentje kunnen worden gespeeld.

The Gamefantry

The Gamefantry is opgericht door twee Edenaren en een man uit Veenendaal. The Gamefantry heeft een bijzonder verhaal: de Nederlandse uitgever werkt zo veel mogelijk samen met personen met een afstand tot de arbeidsmarkt en maakt en verkoopt spellen in samenwerking met De Spelmakerij, een dagbesteding voor mensen met autisme. Op deze manier wil The Gamefantry zorgen dat bijzonder talent wordt gezien én ingezet.  De samenwerking met De Spelmakerij levert bijzondere bordspellen op die van idee tot illustraties en alles wat er nog meer bij komt kijken zelf worden ontwikkelt.

Daarnaast werkt The Gamefantry ook samen met het Spellenmaakgilde, waar regelmatig speltestavonden worden georganiseerd. Hier worden nieuwe spelconcepten getest en voorzien van feedback. Een broedplaats van nieuwe vermakelijke spellen dus! Wordt een spel leuk genoeg bevonden? Dan zullen er zeker spelconcepten worden uitgewerkt en uitgegeven door The Gamefantry.

8+
24
20 min.

LavaBe

LavaBe is zó nieuw dat de website nog niet in de lucht is en er verder ook bijzonder weinig over de uitgever te vinden is. Maar er is ook goed nieuws. De uitgever uit Den Bosch heeft tot nu toe namelijk één spel op haar naam staan, en dat is meteen een aanrader: LEBBOD. Het bordspel heeft een uniek verschuifbaar bord en is bedacht door Nederlander Lesley Las van Bennekom. En wie weet, misschien brengt LavaBe wel iets nieuws mee naar Spellenspektakel!

Mare Infinitus Games

Meer leuks uit Den Bosch: Mare Infinitus Games! In 2019 besloten vrienden Joris, Alexander en Nathan dat het een goed idee zou zijn om bordspellen op de markt te brengen. Onder de naam Mare Infinitus Games ontwikkelen zij bordspellen die enthousiasmeren maar vooral positiviteit uitstralen.  Herspeelbaarheid is een belangrijke factor in de bordspellen van Mare Infinitus Games.

10+
1+
1+ min.

RAYBOX Games

Helemaal vanuit Canada komt RAYBOX naar het Spellenspektakel met een miniature wargame: Escape from Stalingrad Z. Familiebedrijf RAYBOX presenteert dit miniatuur solo/coop-campagnespel vol tactische gevechten, dat zich afspeelt in de gruwelijke zombieplaag van de Tweede Wereldoorlog. Dat klinkt niet als een vrolijk uitje, en dat is het ook niet.

Escape from Stalingrad Z neemt je namelijk mee naar de meest meedogenloze veldslagen die de wereld ooit heeft meegemaakt. Terwijl de onrustige doden de slagvelden besluipen en hongeren naar nieuwe zielen om aan hun gelederen toe te voegen is het aan jou om je helden te begeleiden om te overleven of om te sterven. Je keuzes en tactische vaardigheden worden getest, samen met de vindingrijkheid van je overlevenden. Hoe deze miniature wargame precies werkt, legt het familieteam Marco en Nico Pecota van RAYBOX graag uit!