Nieuw op het Spellenspektakel!

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe uitgevers aanwezig tijdens het Spellenpektakel in de Jaarbeurs, Utrecht! Naast de bekende namen vind je ook steeds nieuwe verrassingen. Ontdek kleine spelers met één spel, beginnende uitgevers of een aanstaande Kickstarter. Benieuwd wie je in 2022 voor het eerst op het Spellenspektakel tegen komt? Lees snel verder!

Bitterballen Games

13+
4+
3045 min

Wat moet je doen als je geen spel hebt om te spelen? Met die vraag zat het kleine gamebedrijf Bitterballen Games op een van hun wekelijkse spelletjesavonden. Gelukkig hebben ze al hun creativiteit gebundeld en ontstond zo hun eerste bordspel: het Dozen spel!

Het Dozen spel is in één woord, hilarisch! Je speelt dit party spel met tenminste 4 spelers, waarbij je opdeelt in teams van minimaal 2 personen. Er zijn 3 verschillende rondes waarbij de spelers in teams woorden raden. In de eerste ronde mag het woord omschrijven, in de tweede ronde mag het woord omschreven worden met maar één woord. In de derde ronde blijft de mond van de speler gesloten en mag er enkel uitgebeeld worden.

Dicetale Games

Ben je een beginnende speler als het gaat om tabletop rollenspelen? Kom dan vooral eens langs bij Dicetale Games. Deze Nederlandse uitgever streeft ernaar om het toegankelijk te maken voor beginnende spelers, zonder af te doen aan de diepgang en mogelijkheden waar meer ervaren spelers doorgaans naar zoeken.

Tijdens het Spellenspektakel 2022 maak je voor het eerst kennis met de dark fantasy van hun eerste game, Blood and Doom. In maart 2023 zal deze op Kickstarter verschijnen. Als speler neem je de rol aan van een avonturier, klaar om het op te nemen tegen de veelal kwaadaardige krachten die de fictieve wereld van het spel teisteren. Je bent een mens in een wereld vol fantasie en herkenning. Hierdoor word je ook als beginnende speler al snel meegevoerd in het verhaal en voelen de gebeurtenissen echt en herkenbaar aan.

Horned Toad Games

10+
26
3090 min

Op het Indieplein vind je dit jaar ook Horned Toad Games voor het eerst. Deze nieuwe independent bordspellen uitgever werkt toe naar zijn eerste Kickstarter campagne voor het spel ‘The Arena of Baradum’.

Deze easy-to-play tactical arena brawler is enorm flexibel en daardoor interessant voor zowel jonge gamertjes als de meest tactische spelers. Het heeft verschillende game modi, te gekke karakters door verschillende designers en zorgt voor een klassieke, rechttoe rechtaan-ervaring met een moderne twist.

Tijdens het Spellenspektakel zullen bij de stand van Horned Toad Games demo-sessies georganiseerd worden. Maak hier kennis met deze nieuwe, potentieel verslavende arena brawler. Door een sessie mee te doen ben je onderdeel van het proces om deze game nog toffer te maken!

Menu voor een moord

10+
612
60+ min.

Bij Menu voor een moord krijg je keer op keer een bloedstollende situatie en heerlijke gerechten. Kruip samen met je gezelschap in de rol van wonderlijke personages. Ontrafel de familiegeheimen en stuit op nieuwe intriges. Dit alles aan de eettafel, terwijl er heerlijke gerechten de keuken uit komen.

Moorddiners worden veel gespeeld in Engeland. Brigitte en Amanda besloten dat het tijd werd voor Nederlandse versies, zonder taalbarrière. In ieder moordspel zitten personageboekjes en recepten en boodschappenlijstjes voor een menu met meerdere gangen. Voor aanvang leest iedere speler het boekje van hun toegewezen personage en zullen in deze rol deelnemen aan het diner.

Smul van de verhalen onder het genot van een vijfgangenmenu en los de moord op!

Mis ze niet tijdens het Spellenpektakel!

Deze fantastische uitgevers en nog heel veel meer kun je vinden op het Spellenspektakel 2022, 5 & 6 november in de Jaarbeurs, Utrecht. Heb jij al bedacht bij welke stands je als eerste langs gaat? Maak vast je verlanglijstje, bestel je tickets en dan zien we je daar!