Nieuwe Eco Friendly Spellen van Jolly Dutch

Kabouters, katten, Griekse Goden en oud-Hollandse molens. Op Spellenspektakel kom je het allemaal tegen in de vier nieuwe spellen van Jolly Dutch: Kobito, Polders: Flip & Write, If it fits en Telos. Naast dat er bij het ontwerp uiteraard gelet werd op verrassende gameplay, “herspeelbaarheid” en een leuk thema voor optimaal spelplezier, zijn twee andere factoren ook erg belangrijk bij deze nieuwe spellen: exclusief voor Nederlandse spellenauteurs en ecofriendly spellen.

Spellen van Nederlandse bodem

Jolly Dutch kiest ervoor om een platform te zijn voor auteurs van Nederlandse bodem. Alle nieuwe releases zijn dan ook van Nederlandse auteurs. Kobito werd bedacht door Robert Brouwer, een nieuwe spelontwerper waarvan er dit najaar diverse spellen zijn verschenen. If It Fits en Télos werden ontworpen door Adrie Drent, waarvan eerder al het snelle kaartspel Hot Potato! uitkwam.

Polders: Flip & Write werd ontworpen door auteurskoppel Alexander Kneepkens en Inge van Dasselaar als inzending van een ontwerpwedstrijd op BoardGameGeek. Daar viel het spel al meteen in de prijzen en won het de eerste plek voor ‘beste thematisch spel’ en ‘beste spelregels’ en werd het tweede in de categorie ‘beste cover’. De grafische vormgeving werd verzorgd door de Groningse illustrator Esther Wijdeveld.

Spellen met een lage milieu impact

De nieuwe spellen zijn ecofriendly geproduceerd in een fabriek in Polen die gespecialiseerd is spellen met een lage ecologische footprint. Voor de productie van de drie nieuwe kaartspellen wordt gebruik gemaakt van FSC-materialen en biologisch afbreekbare inkt, lijm en plastic. Daarmee verdienen ze het eco friendly game certificaat. Voor Polders: Flip & Write bleek een volledig eco-certificaat niet mogelijk. Deze wordt wel zo duurzaam mogelijk geproduceerd door gebruik te maken van FSC-materialen. Als laatste stap wordt de carbon footprint van de productie en vervoer naar Nederland gecompenseerd door bomen aan te planten bij Trees for All.

Jolly Club

Daarnaast heeft Jolly Dutch een spellenabonnement gelanceerd: de Jolly Club. Het zijn ecofriendly kaartspellen die je om de maand thuiskrijgt. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en je wordt verrast met een uniek kaartspel bedacht door Nederlandse auteurs. Kijk snel op jollyclub.nl voor meer informatie en probeer de spellen van Jolly Dutch op hun stand op het Spellenspektakel!