De nieuwste spellen van White Goblin Games

Een van de grooste spelers -haha- in bordspellenland is uitgever White Goblin Games. De spellenuitgever heeft standaard een duizelingwekkende lijst aan nog te komen spellen op de website staan, en dat is in 2021 niet anders. Voor twee spelers of het hele gezin, over schattige diertjes of krachtige magiërs, White Goblin biedt voor ieder wat wils aan spelplezier. We zetten hun de nieuwste spellen voor je op een rij!

10+
15
30 min.

New York Zoo

In New York Zoo ontwerp je jouw eigen dierentuin. Je creëert verblijven voor de dieren, breng je nieuwe dieren naar de dierentuin en zorg je voor hun kroost. Je bouwt je eigen dierentuin door verblijftegels, attracties en dieren bij elkaar te puzzelen.

Denk je nou: dat lijkt wel Patchwork, maar dan met dieren? Dat kan kloppen, want New York Zoo komt uit de koker van Patchwork-bedenker Uwe Rosenberg en is minstens net zo leuk, want dit spel is een stuk uitgebreider dan Patchwork, met meerdere dubbelzijdige dierentuinborden en het belangrijkste: 126 schattige houten dieren.

Wat wil je nog meer?

10+
2
2030 min

Riftforce

De Rifts hebben onze wereld veranderd! In de aarde ontstonden scheuren en dorpen werden vernietigd. Riftforce is vrij gekomen en over het land getrokken. Wat ooit geen leven leek te hebben, is opgestaan en herrezen. Begaafde magiërs zijn naar voren gestapt om gildes te vormen.

In dit tweepersoonsspel stel je een team samen van deze gildes. Je combineert hun unieke krachten en gaat de strijd aan met jouw tegenstander voor de eeuwige macht. Door locaties te controleren en elementen van de vijand te vernietigen, verzamel je riftforce.

De speler die aan het einde van het spel de meeste riftforce verzameld heeft, mag zich de krachtigste magiër van het land noemen. Doordat je bij ieder spel andere gildes kunt kiezen met elk hun eigen krachten, is geen potje Riftforce hetzelfde.

Dat maakt van Riftforce een tactisch spel met een hoge herspeelbaarheid, dat zelfs na een aantal potjes moeilijk is om weg te leggen.

12+
14
30 min.

De Verdwenen Ruïnes van Arnak

Op een onbewoond ei-ei-eiland, loopt niemand voor je neus….

Behalve in De Verdwenen Ruïnes van Arnak, want daar hebben ontdekkingsreizigers sporen gevonden van een nieuwe beschaving. In de verdwenen ruïnes van Arnak leid je een expeditie om het nieuwe eiland te verkennen en verloren artefacten te vinden.

In je reis zul je angstaanjagende bewakers tegenkomen waar je het tegen op moet nemen. Dit doe je allemaal om de geheimen van het eiland te ontdekken. De verdwenen ruïnes van Arnak combineert deck-building en worker-placement in een spel met verkenning en voorraadbeheer.

Tel daar een enorm uitgebreide spelinhoud en prachtig artwork bij op, en je hebt een tof avonturenspel dat je met het hele gezin óf in je eentje kunt spelen.

10+
24
45 min.

Cubitos

Nee, dit is geen Zwitserse editie van een nieuw spel van Spongebob Squarepants, zoals de doos misschien doet vermoeden. In Cubitos spelen spelers de rol van deelnemers aan de jaarlijkse Cube Cup, een race van strategie en geluk om de Cubitos kampioen te bepalen.

Elke speler heeft een hardloper op het circuit en een ondersteuningsteam, dat wordt vertegenwoordigd door alle dobbelstenen die je gooit. Het spel Cubitos is een beetje vergelijkbaar met Quacks: beide zijn dobbelspellen die je al vlug onder de knie hebt, vol snelheid en met een hoge geluksfactor. Soms zou je bijna vergeten dat je moet racen, zo leuk zijn de kaarten.

Maar vergeet niet: be fast or be last!

Het voorjaar van 2021 heeft veel moois en nieuws naar onze spellenkasten gebracht, maar ook daarvoor bracht White Goblin Games spellen uit die we niet over het hoofd mogen (en kunnen!) zien. In 2020 bracht de spellenuitgever een aantal zeer noemenswaardige spellen op de markt, waarvan we bij sommige binnenkort een uitbreiding kunnen verwachten!

10+
16
45 min.

Tiny Towns

In de categorie beste spellen, letterlijk.

Tiny Towns werd afgelopen jaar genomineerd bij de Nederlandse Spellenprijs in de categorie Beste Kennersspel 2020, samen met De Taveernen van de Oude Stad en De Crew, waarbij laatstgenoemde er met de eer vandoor ging. Dat maakt Tiny Towns echter niet minder het noemen waard: dit is een superleuk, kleurrijk en prachtig vormgegeven strategisch spel waarin je als burgemeester van een klein stadje in het bos een bloeiende stad vol welvaart probeert te bouwen. Zoals het een goede burgemeester betaamd.

Een uitbreiding van Tiny Towns liet niet lang op zich wachten: eind vorig jaar verscheen Tiny Towns Voorspoed, een toffe toevoeging aan het originele spel die door de uitvinding van geld nog veel meer opties biedt, zoals ruilen en verzamelen.

Goed om te weten: Tiny Towns Voorspoed kun je niet op zichzelf spelen, hiervoor heb je echt het basisspel nodig.