Onderwijsplein 2023

Spelletjes zijn natuurlijk leuk, maar ze dagen je ook uit! Zonder dat je het door hebt oefen je uiteenlopende vaardigheden. Deze gedachte vormt de basis voor het Onderwijsplein op Spellenspektakel.

Sinds 2021 is het Onderwijsplein een vast onderdeel op Spellenspektakel. Hier staan verschillende uitgevers van spellen met een educatief karakter. Ga op het plein het gesprek aan om kennis en ervaringen te delen en zie wat de mogelijkheden zijn van spellen in onderwijs.

De volgende partijen zijn aanwezig op het Onderwijsplein van Spellenspektakel 2023: 

Giddy Games

De speluitgeverij Giddy Games uit Nijmegen specialiseert zich in educatieve bord- en kaartspellen. Met unieke trainingsspellen op maat maakt Giddy Games leren leuker en effectiever.

Op zoek naar een trainingsspel speciaal voor jouw workshops, evenementen of interne training? Kom dan vooral even een praatje maken met Gideon. Hij is te vinden op het Onderwijsplein van het spellenspektakel.

de Rolf groep

De Rolf groep

Met vele jaren ervaring in het onderwijs, is de Rolf Groep velen wel bekend. Deze organisatie is een totaalleverancier voor het onderwijs. Vorig jaar waren ze voor het eerst aanwezig op Spellenspektakel. Dit jaar zijn ze terug en laten je zien hoe je spelend leren kunt toepassen en hoe hun materialen ingezet kunnen worden voor een brede groep kinderen van verschillende niveaus.

Zo ook met de Rolf Connect. Met deze blended learning methode ontstaat een veelzijdige manier om spelen en leren te combineren. Meer daarover lees je hier.

Speel je Vaardig Junior 

Speel je vaardig is een praktisch boek dat gemaakt is voor iedereen die spellen wil gebruiken om denk- en gedragsvaardigheden (executieve functies) te ontwikkelen. Met spellen kunnen deze vaardigheden heel goed geoefend worden en in het boek wordt uitgelegd hoe je dit kunt aanpakken. De spellen die in Speel je vaardig staan zijn voor de leeftijd 5 of ouder.

Speel je vaardig Junior is de opvolger van Speel je vaardig en zoals de naam al aangeeft is deze voor begeleiders van het jonge kind (2 tot 6 jaar). Hoe vroeger je begint met het oefenen van denk- en gedragsvaardigheden, hoe beter. In dit boek zijn bij ieder spel ook tips voor taal en woordenschat toegevoegd, omdat spellen ook daarvoor heel goed te gebruiken zijn.

De manier van het inzetten van spellen in combinatie met de executieve functies, leggen wij uit in praktische workshops op maat, voor iedereen die met kinderen werkt. Ook incompany.

Earth Games

Clementoni

Het van origine Italiaanse bedrijf Clementoni laat ons sinds de jaren ’60 spelen. Met de spellen van Clementoni zijn kinderen in staat hun fantasie te ontwikkelen en hun emoties te uiten met lezen, schrijven, spelen met getallen en meer. Je vindt ze tijdens Spellenspektakel op het Onderwijsplein én op het Speelgoed Festival.

Daarnaast hebben ze de lijn PLAY FOR FUTURE waarmee ze een bijdrage leveren aan de groei van nieuwe generaties door het uitdragen van een positieve boodschap: respect voor de natuur.
Het speelgoed is 100% ecologisch verantwoord. Deze leerzame spellen zijn gemaakt van gerecyclede materialen en leren de volwassenen van de toekomst over de wereld om ons heen. 

Samenwerking?

Benieuwd naar de mogelijkheden van jouw spel of voor jouw les? Kom eens langs bij het Onderwijsplein. Door verschillende inzichten te combineren met de kennis en ervaringen die zijn opgedaan, ontstaan er mooie ideeën.