Onderwijsplein 2023

Spelletjes zijn natuurlijk leuk, maar ze dagen je ook uit! Zonder dat je het door hebt oefen je uiteenlopende vaardigheden. Deze gedachte vormt de basis voor het Onderwijsplein op Spellenspektakel.

Sinds 2021 is het Onderwijsplein een vast onderdeel op Spellenspektakel. Hier staan verschillende uitgevers van spellen met een educatief karakter. Ga op het plein het gesprek aan om kennis en ervaringen te delen en zie wat de mogelijkheden zijn van spellen in onderwijs.

De volgende partijen zijn aanwezig op het Onderwijsplein van Spellenspektakel 2023: 

Giddy Games

De speluitgeverij Giddy Games uit Nijmegen specialiseert zich in educatieve bord- en kaartspellen. Met unieke trainingsspellen op maat maakt Giddy Games leren leuker en effectiever.

Op zoek naar een trainingsspel speciaal voor jouw workshops, evenementen of interne training? Kom dan vooral even een praatje maken met Gideon. Hij is te vinden op het Onderwijsplein van het spellenspektakel.

de Rolf groep

De Rolf groep

Met vele jaren ervaring in het onderwijs, is de Rolf Groep velen wel bekend. Deze organisatie is een totaalleverancier voor het onderwijs. Vorig jaar waren ze voor het eerst aanwezig op Spellenspektakel. Dit jaar zijn ze terug en laten je zien hoe je spelend leren kunt toepassen en hoe hun materialen ingezet kunnen worden voor een brede groep kinderen van verschillende niveaus.

Zo ook met de Rolf Connect. Met deze blended learning methode ontstaat een veelzijdige manier om spelen en leren te combineren. Meer daarover lees je hier.

Expertisecentrum Speel je Vaardig

Speel je vaardig is naast de naam van het expertisecentrum ook de naam van een praktisch boek dat gemaakt is voor iedereen die spellen wil gebruiken om denk- en gedragsvaardigheden (executieve functies) te ontwikkelen. Met spellen kunnen deze vaardigheden heel goed geoefend worden en in het boek wordt uitgelegd hoe je dit kunt aanpakken. De spellen die in Speel je vaardig staan zijn voor de leeftijd 5 of ouder.

Speel je vaardig Junior is de opvolger van Speel je vaardig en zoals de naam al aangeeft is deze voor begeleiders van het jonge kind (2 tot 6 jaar). Hoe vroeger je begint met het oefenen van denk- en gedragsvaardigheden, hoe beter. In dit boek zijn bij ieder spel ook tips voor taal en woordenschat toegevoegd, omdat spellen ook daarvoor heel goed te gebruiken zijn.

De boeken Speel je vaardig, Speel je vaardig Uitbreiding en Speel je vaardig Junior zijn los te verkrijgen, maar daarnaast ook gebundeld in een map: Speel je vaardig Deluxe.

Margot en Heidi geven ook trainingen op maat rondom de inzet van spellen in onderwijs, opvoeding en begeleiding. 

Earth Games

Earth Games selecteert en ontwikkelt spelmaterialen met een positieve invloed op gedrag en ontwikkeling. Earth Games is gespecialiseerd in coöperatieve spellen waarin spelers samenwerken in plaats van tegen elkaar spelen en biedt een doorlopende leerlijn coöperatieve spellen voor het primair onderwijs. Earth Games is tevens uitgever van het nieuwe inclusieve coöperatieve spel Uniekies wat heel goed is in te zetten bij burgerschapsvorming in het onderwijs. 

Clementoni

Het van origine Italiaanse bedrijf Clementoni laat ons sinds de jaren ’60 spelen. Met de spellen van Clementoni zijn kinderen in staat hun fantasie te ontwikkelen en hun emoties te uiten met lezen, schrijven, spelen met getallen en meer. Je vindt ze tijdens Spellenspektakel op het Onderwijsplein én op het Speelgoed Festival.

Daarnaast hebben ze de lijn PLAY FOR FUTURE waarmee ze een bijdrage leveren aan de groei van nieuwe generaties door het uitdragen van een positieve boodschap: respect voor de natuur.
Het speelgoed is 100% ecologisch verantwoord. Deze leerzame spellen zijn gemaakt van gerecyclede materialen en leren de volwassenen van de toekomst over de wereld om ons heen. 

Pumpkin Games

Pumpkin Games brengt een vernieuwende educatieve ervaring naar uw thuis of klaslokaal!
Door  wetenschap kits van Clementoni te koppelen aan een interactieve online leeromgeving. Kinderen kunnen hands-on experimenten uit de Super Scheikunde doos afwisselen met uitgebreide leermogelijkheden in onze Academy. Dit alles verrijkt met vragen en educatieve uitdagingen die zowel leuk als leerzaam zijn. Door punten te verdienen en niveaus omhoog te gaan, wordt de wetenschappelijke reis nog boeiender.

Schaf de Super Scheikunde doos aan op het Onderwijsplein en krijg zes maanden gratis toegang tot de cursus, waarbij kinderen spelenderwijs en met diepgang meer leren over de wondere wereld van scheikunde!

Samenwerking?

Benieuwd naar de mogelijkheden van jouw spel of voor jouw les? Kom eens langs bij het Onderwijsplein. Door verschillende inzichten te combineren met de kennis en ervaringen die zijn opgedaan, ontstaan er mooie ideeën.