Onderwijsplein 2021

De volgende experts waren in 2021 op het Onderwijsplein aanwezig:

Pumpkin Games
In Bloqs moeten spelers blokken in verschillende vormen verzamelen om daarmee een perfecte kubus te maken. Bij dit leuke spel heeft Pumpkin Games extra materiaal ontwikkelt voor het onderwijs. Opdrachtkaarten met uitdagende puzzels veranderen het spel in stevig ontwikkelingsmateriaal. Binnen de elektronische leeromgeving  – Pumpkin Games Academy – leren kinderen nieuwe dingen op basis van het spel. Kinderen leren daarbij over andere geometrische vormen, oppervlakte en inhoud a.d.h.v. de Bloqs-vormen en nog veel meer. Spelen gaat door naar leren!

Speciaal voor het Spellenspektakel hebben wij een aantal online Pumpkin Academies opengesteld. Ga naar https://academy.pumpkin-games.com/
– Gebruikersnaam: spsp2021
– Wachtwoord: Spel2021!

Veel plezier!

Pumpkin Academy

Picoo
Natuurlijk, computergames zijn fun. Maar buiten… daar beleef je pas écht avonturen. Daarom combineert Picoo het beste van twee werelden, in de eerste outdoor gameconsole. Zo ervaar je het interactieve van gamen, maar dan met het avontuurlijke van buitenspelen.

Picoo

Pen & Pion
Blogs en workshops over onderwijs en spellen.

Sander de Neef
Specialist Serious Gaming, onderwijsontwikkelaar, docent, trainer & adviseur gamification.

Speel je Vaardig Junior
Speel je vaardig is een praktisch boek dat gemaakt is voor iedereen die spellen wil gebruiken om denk- en gedragsvaardigheden (executieve functies) te ontwikkelen. Met spellen kunnen deze vaardigheden heel goed geoefend worden en in het boek wordt uitgelegd hoe je dit kunt aanpakken. De spellen die in Speel je vaardig staan zijn voor de leeftijd 5 of ouder.

Speel je vaardig Junior is de opvolger van Speel je vaardig en zoals de naam al aangeeft is deze voor begeleiders van het jonge kind (2 tot 6 jaar). Hoe vroeger je begint met het oefenen van denk- en gedragsvaardigheden, hoe beter. In dit boek zijn bij ieder spel ook tips voor taal en woordenschat toegevoegd, omdat spellen ook daarvoor heel goed te gebruiken zijn.