Op naar de zon: 7 x de leukste spellen voor op vakantie

Als je de laatste weken uit het raam keek leek het misschien meer herfst, maar het is toch echt zo: de zomervakantie staat bijna voor de deur. Of je nou thuis blijft voor een staycation, in Nederland een camping opzoekt of naar het buitenland trekt, een spelletje meenemen is altijd een goed idee.

Nou zijn uitgebreide, grootse bordspellen met allerlei ‘dingetjes’ misschien niet het allerhandigst voor op de campingtafel, maar kun je beter voor een wat compacter spel gaan op vakantie. Speciaal voor deze zonnige periode hebben we de leukste vakantiespellen voor je uitgezocht! 

16+
210
30 min.

Hitster Summer Party

In de vakantiestemming komen gaat bijna niet makkelijker dan met een lekker vrolijk, zomers plaatje. Hoewel veel van de grote zomerhits (denk Despacito van Luis Fonzi, denk Bailando van Paradisio) al terugkwamen in de Guilty Pleasures editie van Hitster heeft de uitgever er toch nog zoveel bij elkaar weten te schrapen om over zomerhits een op zichzelf staande editie te maken: Hitster Summer Party!

Qua spelbeleving is er verder weinis nieuws onder de zon: je speelt Summer Party! net als de andere edities van Hitster. Kies een muziekkaart en scan de QR-code met de Hitster app om het lied automatisch af te spelen op Spotify. Raad wanneer het nummer is uitgebracht en plaats de kaart op de juiste plaats in jouw muziektijdlijn. Draai de muziekkaart om. Heb je het jaartal goed geraden? Dan hou je de muziekkaart om je tijdlijn verder mee uit te bouwen. 

Hitster Summer Party! voegt alleen nét dat beetje extra zomer toe aan dit superpopulaire partyspel. Deze editie kan als zelfstandig spel worden gebruikt of worden gecombineerd met een van de andere Hitster-edities.

8+
24
20 min.

In Too Deep

Nog eentje van Jolly Dutch, en nog eentje over de zee ook! Niet zo gek ook, want de dieptes van de oceanen spreken tot de verbeelding. De vakantietijd is natuurlijk een tijd om vooral niet aan je werk te denken, maar in dit spel verplaats je je toch even in een bedrijf.  Vijf bedrijven gaan namelijk de uitdaging aan om het onbekende te ontdekken.

Door steeds dieper af te dalen neemt de belofte van hoog rendement toe, net als de waarde van de bedrijven. Maar een snelle sprint naar de bodem kan de druk te veel verhogen en toekomstige groei van het bedrijf beperken. Investeer jij in het juiste bedrijf, of duik je in het diepe met een flop?

Mocht je nou denken, wat een leuk artwork. Dat kan helemaal kloppen! Het artwork is gemaakt door Gustavo Furstenau, die onder andere ook If It Fits en Click! The Great Wall illustreerde.

6+
24
45 min.

Qwirkle

Goed nieuws: het populaire familiespel Qwirkle is er in een nieuwe editie! Dit toegankelijke spel heeft vanaf 2007 meer dan 15 spellenprijzen gewonnen. Wat is er dan nieuw? In de spelregels zelf niets, maar de nieuwe editie van Qwirkle is nu een stukje inclusiever. Je speelt namelijk met tegels die ook geschikt zijn voor mensen die kleurenblind zijn!

Het verdere spel zoals we Qwirkle al langer kenden is het zelfde gebleven: in dit abstracte familiespel je gekozen stenen aan het speelveld en probeer er zoveel mogelijk punten mee te scoren. Lukt het je om een zesde steen aan een rij te leggen, dan scoor je een Qwirkle! Door de symbooltjes midden op de tegels kunnen spelers die moeite hebben met het onderscheiden van kleuren nu ook uitstekend meedoen, en doordat Qwirkle vrolijk, compact en leuk voor de familie is, is het een perfect spel om mee te nemen in de koffer!

6+
1+
1530 min

Happy Campers

Niet helemaal nieuw meer, maar dit is zo’n leuk vakantiespel dat ‘ie een eervolle vermelding krijgt: Happy Campers! Een vakantiespel bij uitstek, want het is klein, compact, makkelijk mee te nemen en het onderwerp is onbetwistbaar vakantie. In Happy Campers bouw je namelijk ieder je eigen camping!

In deze vrolijke roll & write game plan de perfecte camping. Maar pas op: luidruchtige buren kunnen je plannen verstoren. In dit spel spelen alle spelers tegelijkertijd. Je gaat dobbelstenen gooien, vorm en type gebied bepalen en vooral: tekenen. Met bomen, toiletten, waterplaatsen, recreatieplekken en natuurlijk tenten vorm jij de ideale camping. Maar gooien jullie dubbel? Dan mag de tegenstander zich ermee bemoeien en misschien wel jouw campingplannen omver gooien!

Klinkt goed, toch? Zoals we al zeiden: een vakantiespel bij uitstek!