Puzzelen maar! Dit zijn de leukste escape room spellen van nu

Ze blijven mateloos populair, en daardoor zijn er steeds weer nieuwe edities van op de markt: escape room spellen! Niet live met je familie of collega’s uit een kamer proberen te ontsnappen, maar gewoon thuis puzzelen en mysteries oplossen. Het enige nadeel is dat veel escape room spellen maar een keertje te spelen zijn en daarom is het maar goed dat er veel keuze is uit nieuwe spellen! De nieuwste escape room spellen zetten we hier voor je op een rijtje.

10+
14
120+ min.

Exit – De Eenzame Vuurtoren

Een van de bekendste namen in escape spellen land is Exit. De Exit spellen kun je, zoals veel escape spellen, maar een keer spelen en daarom zijn er gewoon heel veel van op de markt. Kun je elke keer een andere kiezen! Onlangs zijn er twee nieuwe titels aan het Exit aanbod toegevoegd, en de eerste daarvan is De Eenzame Vuurtoren.

Het licht van de vuurtoren zorgt ervoor dat er geen ongelukken aan de kust gebeuren. Maar dan springt opeens het licht uit! In de verte zie je een schip dat recht op de kust afvaart. Jij moet daarom zo snel mogelijk het licht weer aankrijgen. Dat kan alleen als je alle raadsels van de Eenzame Vuurtoren weet op te lossen.

Deze editie van Exit bevat wederom de vertrouwde decodeerschijf. In tegenstelling tot eerdere Exit-delen bevat De Eenzame Vuurtoren legpuzzels in plaats van een boekje en raadselkaarten. Elke legpuzzel bestaat uit tachtig stukjes en geeft hints, raadsels, opdrachten en andere middelen waarmee je alle codes van de vuurtoren moet oplossen. De puzzels geven een aantal originele twists aan het escape room spel.

 

12+
26
60 min.

Pocket Escape Room: Crew vs Crew

Wie ons vakantie-spellen-artikel deze zomer gelezen heeft zag ‘m al eens langskomen, maar hij mag natuurlijk ook niet in dit rijtje ontbreken: Pocket Escape Room: Crew vs Crew! Met nieuwe pocketversie van een escape room spel kun je zelfs onderweg aan de slag met puzzelen. Strijd tegen elkaar in de zoektocht naar het goud van Zwartbaard in Pocket Escape Crew vs Crew. Wie alle raadsels oplost, wint het spel!

Het verhaal van Pocket Escape Crew vs Crew speelt zich af op een pirateneiland, waar de legendarische kapitein Zwartbaard zijn schat verborgen heeft. Aan de hand van raadselachtige aanwijzingen en puzzels ga jij op zoek, net als in eerdere titels uit de Pocket Escape Room-serie. Maar dit keer ben je niet de enige… er zijn meer kapers op de kust!

In Pocket Escape Room: Crew vs Crew neem je het op tegen een tweede team, dat net als jij het mysterie van Zwartbaard op wil lossen. Dit lekker compacte spel met piratenthema is een competitieve uitdaging en het beste van alles: het is makkelijk mee te nemen en daardoor overal te spelen!

Escape Box Dinosaurs 1
712
25
45 min.

Escape Box: Dinosaurs en Pirates

Voor een iets oudere doelgroep dan My First Escape Game komen binnenkort de spellen Escape Box: Dinosaurs en Escape Box: Pirates op de markt. Ter vergelijking: My First Escape Game is er voor puzzelaars vanaf vijf jaar, de Escape Boxen voor spelers vanaf zeven. Klein verschil, maar op die leeftijd toch heel groot.

De onderwerpen van deze beide escape room spellen voor kids sluiten lekker aan bij wat kinderen van die leeftijd aanspreekt. Wie houdt er nou niet van een avontuur rond piraten of dino’s? In Escape Box Dinosaurs reizen spelers naar een onderwereld gevuld met een dichte jungle en levende dinosaurussen terwijl ze proberen de beroemde professor Flynn te vinden. Met slechts 45 minuten voor een vulkaanuitbarsting, moeten spelers samenwerken om aanwijzingen te verzamelen, oplossingen te vinden en te ontsnappen met professor Flynn.

17+
26
120+ min.

Crimibox Saga Trilogie

Strikt genomen niet officieel een escape room spel, maar wel héél erg leuk én vol mysteries, puzzels en raadsels en daarom het benoemen waard: Saga van Crimibox. Eigenlijk zijn alle dossiers van Crimibox top. Je gaat voor een analoge of digitale moordzaak en moet via allerlei wegen op zoek naar de dader. De moordzaken zitten enorm slim en compleet in elkaar en je moet zelfs sociale media, echt bestaande websites en filmpjes uitpluizen op zoek naar antwoorden.

De nieuwste zaak in het aanbod van Crimibox is Saga. In Saga duik jij in de intense mysteries en kraak je moeilijke breinbrekers in de mysterieuze stad Slotendam. Saga is een stukkie duurder dan de meeste andere dossiers, maar ook meteen een heel stuk uitgebreider. Dit is namelijk een waarbij je elke drie maanden een misdaad voorgeschoteld krijgt om je inner detective los te laten. Wanneer je je aansluit bijj Saga krijg elke drie maanden een luxebox opgestuurd om telkens één van de vele misdaden op te lossen. Ben je meteen negen maanden zoet!