Puzzelen maar! Dit zijn de leukste escape room spellen van dit moment

Ze blijven mateloos populair, en daardoor zijn er steeds weer nieuwe edities van op de markt: escape room spellen! Je hoeft er niet voor op een bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest naar een donkere kamer, maar hiermee kan het gewoon vanuit je eigen huis. Of je nou moet proberen te ontsnappen uit een benarde situatie in een tempel, of de detective uit gaat hangen op zoek naar een moordlustige schurk, met deze puzzelspellen vol vragen, mysteries en raadsels gaan jij en je team gegarandeerd een spannende avond tegemoet!

10+
1+
60 min.

Unlock! 10 Spel Avonturen

Een serie escape room spellen die bijna niet in dit lijstje kon ontbreken is Unlock!, inmiddels uitgebreid met nog een nieuwe editie. Net als Pocket Escape Room is Unlock! een kaartspel geïnspireerd door escape rooms. Unlock! Neemt je met een kaartendeck en een gratis app die je door de drie scenario’s leidt mee in de wereld van escape rooms. Extra leuk voor de spelletjesfans: deze nieuwste editie van Unlock! bevat drie avonturen in de werelden van drie bekende bordspellen.

In het eerste Ticket to Ride avontuur moet je de spoorwegmagnaten te slim af zijn tijdens een enerverende reis dwars door de Verenigde Staten. In het tweede avontuur stap je het kasteel van Warwick binnen voor een duister en droomachtig onderzoek in de wereld van Mysterium. En in het laatste avontuur wordt de mensheid bedreigd door een epidemie. De toekomst hangt af van jou en jouw team van experts! Kun jij je hoofd koel houden, in deze escape room die zich afspeelt in de wereld van Pandemic?

8+
24
15 min.

Escape the Temple

Om maar even in het kindvriendelijke thema te blijven hangen: Ravensburger komt met een escape room spel voor de jongere kinderen onder ons. Met een lekker overzichtelijk speelbord, een niet te spannend -maar wel een beetje spannend- thema en een te behappen speeltijd.

In Escape the Temple zit je gevangen in een donkere tempel en word je ook nog eens achtervolgd door een wilde aap! Bevrijd je uit verstopte valstrikken en ga op zoek naar de verborgen sleutel. Met een beetje geluk ontsnappen jullie samen!

 

 

Moorddossiers

En dan zijn er ook nog heel veel escape room achtige spellen die niet per se over ontsnappen gaan, maar wel over oplossen. Het oplossen van moorden, meestal. En daarbij komen dezelfde elementen kijken als bij een escape room spel: puzzelen, oplossen, raden, ontcijferen.

14+
2
60 min.

The Missing

Ook de Secrets-serie is te vergelijken met een escape room spel, al is het net even anders. In dit interactieve puzzelspel ontrafel je mysterieuze geheimen door out-of-the-box te denken en logische verbanden te leggen.

Het eenmansbedrijf Dark Secrets heeft inmiddels meerdere dossiers op de markt gebracht, allemaal met spannende, mysterieuze thema’s. Een ervan is The Missing, waarin je het bloedstollende verhaal van Beatrice Wilting volgt. Op klaarlichte dag verdwijnt haar dochter Sophie. Ze is nergens meer te bekennen. De politie spreekt van een noodlottig ongeval, maar Beatrice denkt dat er meer aan de hand is. Help jij Beatrice in haar zoektocht naar Sophie en weet jij de rust in het dorpje Witburg te laten terugkomen?