Puzzelen en ontcijferen: dit zijn de leukste escape room spellen van nu

Puzzelen, oplossen, raden, ontcijferen… Escape room spellen zijn mateloos populair! Je haalt de ervaring van een real life escape room gewoon naar je eigen woonkamer met deze breinbrekers. En het allerleukste: ze zijn er in de meest uiteenlopende thema’s! De een laat je mysterieuze raadsels oplossen in het verleden, de ander neemt je mee op een ruimteschip in de toekomst. Zelfs voor de allerkleinsten zijn er al escape room spellen vol toffe raadsels! Welke je ook kiest, je gaat sowieso een spannende avond vol puzzelplezier tegemoet. De leukste escape room spellen van nu zetten we voor je op een rijtje.

10+
14
4590 min

EXIT: Testament van de Wereldreiziger

Zet ‘m maar alvast in je agenda voor het einde van deze maand: er komt een nieuw deel van de EXIT-serie aan! Dé serie onder de escape room spellen brengt met grote regelmaat een nieuwe editie uit, en ieder deel heeft zijn eigen unieke verhaal. 

In dit deel van de EXIT-serie nodigt de vrouw van een archeoloog waarvan jullie ooit les hebben gehad je uit om je te vertellen dat haar man is overleden en zijn testament in raadsels is gehuld. Aanwijzingen naar zijn nalatenschap bevinden zich overal ter wereld.

Je moet tal van puzzels oplossen en net als bij alle andere EXIT-delen speelt ook hier de draaischijf een centrale rol. Door aan de hand van oplossingen van de raadsels codes te vinden en deze op de draaischijf in te voeren, vind je de volgende stappen van dit spannende avontuur. Kunnen jullie zijn meest waardevolle juweel vinden?

16+
12
150 min.

Escape Room The Game Mission Mayday Puzzle Adventures

Een andere grote speler in escape room spel-land is Escape Room The Game. Ook van deze thuis escape room zijn al vele varianten op de markt gebracht, waarvan Mission Mayday de nieuwste is.

In het verhaal van Mission Mayday leef je in het jaar 2281. Gisteren heb je een beschadigde ruimtetelescoop gerepareerd in het pas ontdekte Xanietstelsel. Je bent nét begonnen aan de lange terugreis naar de aarde als je plotseling een dringende oproep krijgt van het commandocentrum: een aards verkenningsschip heeft niet ver bij jou vandaan een SOS-signaal verzonden… en het is aan jou om uit te zoeken wat er aan de hand is.

In deze kruising tussen een escape room en een legpuzzel verken je een ruimteschip en ontdek je stukje voor stukje de geheimen die het bevat. Speel het spel op je gemak in Puzzel Modus, of zet de timer aan en probeer de beste score te halen in Escape Room Modus. Ook leuk: je speelt ‘m met meerdere spelers, maar ook in je eentje!

18+
1+
120 min.

Crime Scene: Tokyo 2000

Nog een van Crime Scene, en wel de allernieuwste: Crime Scene Tokyo 2000. Net als in de andere edities van Crime Scene bevat dit nieuwe concept gedetailleerd beeld van de plaats delict, spannende puzzels en een misdaadverhaal geschreven door de Finse auteur Arttu Tuominen.

Voor het verhaal van Tokyo 2000 neemt Arttu Tuominen je mee naar Japan. In tegenstelling tot de meeste andere mysteries draait het hier juist om een angstaanjagend alledaagse misdaad. Maar niets is wat het lijkt! De misdaad brengt rechercheurs naar het financiële centrum van Tokio, waar de ware macht verborgen ligt in de schaduw. En pas op: zodra je met je onderzoek begint, staat je leven op het spel. Kun jij de waarheid aan het licht brengen voordat het te laat is?