Bezoek de Rolf groep op het Onderwijsplein 2022

Maak opnieuw kennis met de Rolf groep! Je vindt ze op het Onderwijsplein tijdens Spellenspektakel 2022. Deze totaalleverancier voor kinderopvang en onderwijs is al jaren een specialist in het ontwikkelen van materialen voor kinderen tot 13 jaar. Ze hebben een hart voor leren en laten graag zien hoe spelen en leren hand in hand gaan.

Het spelen van een spel dient nooit alleen als een beloning! Daar zijn Sander en Brenda van De Rolf groep het direct over eens. ‘Wanneer je een spel speelt, leer je. Het mooie hieraan is dat dit vaak een onbewust proces is voor kinderen. Tijdens het ontwerpen van nieuwe spellen houden we rekening met een aantal belangrijke aandachtspunten: Wat leert het kind hierbij? Welk ontwikkelingsgebied wordt hier uitgedaagd en welke doelen kun je hiermee bereiken? Bij het bedenken van nieuwe materialen, zorgen we ervoor dat het onderwerp aansluit bij de belevingswereld van het kind.’

3+
130
530 min

De spellen van de Rolf groep

Waar de Rolf groep sterk in is, is het ontwikkelen van innovatieve nieuwe spellen en een draai geven aan bekende spellen en herkenbare activiteiten. Zo leren kinderen bij het spelen van het Familiekwartet dat ieder gezin uniek is met verschillen in geslacht, etniciteit en gezinssamenstelling. Het opent het gesprek tussen kinderen en in de groep en helpt zo om elkaar beter te leren kennen en begrijpen.

Een potje Muziekmonsters daagt juist ook fysiek uit! Kinderen leren maat en ritmes spelen door eenvoudige geluiden te maken, zoals het klappen in de handen of stampen met de voeten. Ze ontwerpen muziek door het combineren van kaarten en bewegingen. Dit kan individueel, in groepjes of als grote groep.

Een aantal spellen van de Rolf groep vind je hier terug in onze spellendatabase.

Kom langs tijdens het Spellenspektakel

Ook tijdens het Spellenspektakel is er genoeg te ontdekken. Sander: ‘We zullen een mooie mix aan spellen meenemen om te laten zien wat we kunnen. Van 2 tot 12 jaar, voor elk niveau is er een passende uitdaging. Ook willen we verschillende manieren van spelen belichten. Zo hebben we kaartspellen, beweegmatten, maar houden we ons ook bezig met blended learning.

Een mooi voorbeeld hiervan is Rolf Connect. Hierbij vormt een educatieve spelcomputer, de hub, een brug tussen het fysieke spel en het scherm. Op het scherm is de uitleg en de opdracht te zien. Voor je op tafel liggen de hub en losse blokken. De opdrachten kunnen worden uitgevoerd door de juiste blokjes op de hub te plaatsen.

Met de hub en blokjes als basis zijn er veel verschillende spellen mogelijk voor allerlei niveaus. De materialen zijn dus op verschillende manieren te gebruiken, maar de activiteiten zijn absoluut niet abstract.

Benieuwd geworden naar alle mogelijkheden en spellen? Kom lekker spelen bij de Rolf groep! Op het Onderwijsplein staan ze samen met andere uitgevers van spellen met een educatief karakter. Op het plein gaan Sander en Brenda graag het gesprek aan om kennis en ervaringen te delen en tonen we de mogelijkheden van spellen in onderwijs. Tot dan!