Rollen maar: dit zijn de leukste dobbelspellen van nu!

Een potje Yahtzee kennen we allemaal én is nog steeds leuk om te doen. Het is niet voor niets een klassieker. Maar inmiddels zijn er ook heel veel andere leuke dobbelspellen op de markt, die net iets meer om het lijf hebben dan punten scoren. De leukste en nieuwste dobbelspellen van nu zetten we voor je op een rijtje!

8+
24
30 min.

Pick A Pen: Hackers

Eentje om naar uit te kijken: Pick A Pen: Hackers ligt in juli in de schappen. Deze nieuwste toevoeging aan de superpopulaire Pick A Pen-reekt voegt een nieuwe dimensie toe aan de al bestaande edities Riffen, Tuinen en Crypten.

Het dobbelspel Pick A Pen: Hackers daagt je uit om je strategisch denkvermogen te gebruiken terwijl je kleurpotloden kiest en cijfers in je scorevel invult. Verdien punten op verschillende manieren en probeer de hoogste score te behalen om het spel te winnen! Pick a Pen: Hackers is een spel dat strategie en tactiek combineert terwijl spelers kleurpotloden kiezen en cijfers in hun scorevel invullen. Wees slim in je keuzes en verdien punten op diverse manieren om de ultieme overwinning te behalen. 

Met een leuke mix van puzzelen en tactiek daagt dit spel zowel beginnende als ervaren spelers uit!

8+
115
15 min.

Blokken

Leuk idee: een spel dat je zowel alleen kunt spelen als met een grote groep mensen. Dit is het geval bij Blokken: je kunt ‘m met z’n vijftienen spelen, maar is in je eentje net zo leuk!

In Blokken is alles met elkaar verbonden door de strategisch geplaatste gekleurde velden. Het spel heeft weinig regels en geen wachttijd. Een ‘dubbel paar’, ‘vierling’ of ‘straatje’ is snel gemaakt, maar de bonus ontvangen is een stuk lastiger. Spelers kiezen aan de hand van de twee dobbelstenen zelf waar ze de getallen invullen, maar moeten daarbij wel rekening houden met de verbonden velden of gekleurde vierkanten, afhankelijk van het gekozen scoreblad. 

8+
25
2030 min

DIBS!

In DIBS! ga je samen met Opa Jansen op zoek naar schatten uit de natuur! Ga met hem mee op zijn jaarlijkse familieweekend naar het bos. De speler die de meeste schatpunten verzamelt, wint een plek in de familietrofeeënkamer.

DIBS! is een lekker snel en interactief kaart- en dobbelspel voor het hele gezin. Je speelt als een van de vijf personages en probeert de meeste schatten te verzamelen door tactisch kaarten uit je hand op een gedeelde stapel te gooien. De kaarten moeten overeenkomen met een aantal dobbelstenen die vooraf zijn gegooid. Spelers werpen allemaal tegelijk, zo snel mogelijk kaarten in de kaart-tray. Hierbij probeer je kleuren en symbolen te matchen met de dobbelstenen die eerder zijn gegooid. 

De snelste en meest oplettende speler wint de meeste schatten. Maar let op dat je tegenstander ze niet van je afpakt!