Speelgoed Festival 2023

Nieuw dit jaar op Spellenspektakel 2023 is het Speelgoed Festival. Als onderdeel van Spellenspektakel Utrecht vind je naast een uitgebreid aanbod aan spellen ook allerlei soorten speelgoed.

Spelen, spellen en speelgoed gaan hand in hand. Hoog tijd om ook het leukste speelgoed van het moment een plekje te geven tijdens Spellenspektakel. Hiervoor kun je terecht bij het Speelgoed Festival. Verschillende speelgoeduitgevers tonen hier hun nieuwe aanbod, nieuwe samenwerkingen en Speelgoed van het Jaar winnaars. Bekijk en speel met de nieuwste artikelen van uitgevers als Hasbro, ZURU Toys en Schleich.

De volgende speelgoed uitgevers zijn aanwezig op het Speelgoed Festival van Spellenspektakel 2023:

Op 4 en 5 november in de Jaarbeurs in Utrecht, kun je een kijkje nemen bij onderstaande uitgevers.

ZURU Toys

Bij ZURU kun je terecht op hun speciale X-Shot schietbaan waar je de X-Shot Insanity Motorized Rage Fire kunt uitproberen. Door verschillende X-Shot artikelen te combineren heb je de perfecte uitrusting. Hoeveel doelwitten raak jij?

Meer fan van zachtere spellen? De demonstraties van de Rainbocorns tonen je de schattigste en zachtste nieuwe magische vriendjes. Ook de Pets Alive Pooping Puppies knuffelen graag, maar vragen ook verzorging. Ze eten, blaffen en poepen net als echte dieren!

Van Der Meulen

Speelgoedleverancier Van Der Meulen neemt speelgoed mee voor jong en oud.
De magiër in de dop kan zijn vaardigheden testen met de Victor Mids Mindf*ck Illusies en Experimenten. Met de stap voor stap instructies van 25 verschillende illusies heb je ze zo onder de knie!

Jongere spelers kunnen genieten van de Little Dutch Waterbaan. Deze knikkerbaan met zuignappen zorgt voor oneindig veel badderpret. Wil je dat de balletjes sneller rollen? Giet er gewoon wat water bij!

Heutink Onderwijs

Heutink biedt alles voor kinderopvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Je vindt ze op het Speelgoed Festival met Missie Klimaat: Het kom-in-actie spellenpakket over klimaatverandering voor kinderen van 10 – 12 jaar. Kinderen gaan actief aan de slag met dit belangrijke onderwerp. Missie Klimaat zet aan tot actie.

Met 8 spellen ontdekken kinderen ontdekken alles over klimaatverandering, de bijbehorende gevolgen én mogelijke oplossingen. De spellenserie uitgebracht onder merk Educo laat opwarming van de aarde niet gaat ongemerkt voorbij gaan.

Schleich

Schleich is van de meeste bekende merken in speelgoed figuren en mag dus niet ontbreken aan het Speelgoed Festival 2023. Van mensen tot allerlei soorten dieren, magische wezens en bijbehorende items, Schleich heeft ze. Met hun nieuwe speelset HORSE CLUB Paardenvrachtwagen speel je met een paardentrailer en camper in één. 

Spectron Toys

Ken je Bing al? Dit aniematiekonijn van drie jaar oud heeft zijn eigen serie op de NPO en beleeft samen met zijn vrienden allerlei avonturen. De speelgoedlijn bevat alle figuren in groot en klein, met leuke speelsets of als pratende versie. Het is een Bing-ding!

BS Toys

BS Toys is een merk van het bedrijf BuitenSpeel BV. Hun speelgoed zijn om binnen én buiten mee te spelen voor alle leeftijden. Tijdens het Spellenspektakel kun je mee doen met het Activity Islands bewegingsspel of een potje Padel met hun padel rackets!

DPG

Geen enkel tijdschrift heeft zoveel landelijk bereik als de Donald Duck. Naast het tijdschrift zijn er allerlei spellen, speelgoed en activiteitenboeken te vinden van de bewoners van Duckstad. Entertainment en educatie met een knipoog; kom tijdens het Speelgoed Festival spelen met Donald Duck.  

Kinderboekenweek

Op 4 November vindt de prijsuitreiking plaats van de scholenwedstrijd: Ontwerp het kinderboekenspel 2023 in samenwerking met de Kinderboekenweek

De wedstrijd is op 20 juni 2023 van start gegaan en leerlingen uit groep 8 uit het hele land mochten een spel ontwerpen op basis van hun favoriete kinderboek. De spellen die zich weten te plaatsen voor de finale, zullen op de zaterdag van Spellenspektakel 2023 beoordeeld worden door een vakjury. Het leukste en beste spel dat wint wordt echt geproduceerd door een Nederlands spellenbedrijf en komt daarna in de winkels!

Daarnaast vind je bij de stand van Kinderboekenweek boeken en spellen die veel in boekwinkels te vinden zijn. 

Intertoys

Intertoys is de grootste speelgoedketen van Nederland die iedere dag weer aanzet tot spelen. Go Play!

Tijdens het Speelgoed Festival opent Intertoys voor de allereerste keer de deuren van het Toy Tester LAB waar je verschillende challenges kan doen om een echte Toy Tester te worden!

En natuurlijk is het enige échte Speelboek ook af te halen!

Spin Master

Entertainment bedrijf Spin Master combineert speelgoed, entertainment en digitale spellen als geen ander.

Het digitale huisdier Bitzee roept bij sommige mensen wat nostalgische gevoelens op naar de tamagotchi. Maar dit digitale huisdier is toch duidelijk van nu. Als een hologram komt je huisdier tot leven. Door het apparaatje te schudden, draaien of met je vinger over de balk te vegen communiceer je met het kleine beestje. Je kunt meerdere Bitzees tegelijk hebben. Heb je jouw Bitzee genoeg liefde gegeven en verandert hij in een Super Bitzee? Dan kun je ook mini games spelen!

In de populaire Netflix serie Gabby’s Poppenhuis neemt Gabby je mee op avontuur. Met de Spin Master speelsets kun je ook zelf op ontdekkingstocht op de verschillende locaties met Gabby en haar katten. Ontdek eindeloos speelplezier en verzien nieuwe verhalen met Meerminkat, Pandy Poek en de rest.

ToyChamp

Ook ToyChamp, de grootste speelgoedwinkel van Nederland én België is van de partij. Kom bij ze langs voor het Grote Speelgoedboek 2023 van ToyChamp. Het staat boordevol speelgoed, spelletjes en meer! Maak je verlanglijstje compleet en doe mee met een van de leuke acties en wedstrijden.

Staan alle speelgoeduitgevers bij het Speelgoed Festival?

Er is natuurlijk altijd overlap in de categorieën spellen en speelgoed. Hierdoor staan ook een aantal speelgoedbedrijven op andere plekken in de hallen tijdens Spellenspektakel 2023:

MNKY Entertainment

MNKY Entertainment is opgericht om entertainment naar de mensen te brengen. Entertainment met een vleugje rebelsheid. Dare to be different!

Clementoni

Clementoni is een toonaangevend Italiaans speelgoedmerk dat bekend staat om zijn educatieve en innovatieve speelgoedproducten voor kinderen van alle leeftijden. Met dit jaar 60 jaar ervaring is Clementoni een vertrouwd merk voor ouders en kinderen over de hele wereld. Tijdens het Spellenspektakel 2023 vind je Clementoni in de centrale hal waar je o.a. de nieuwste partygames van volgend jaar alvast kunt testen, en op het Onderwijsplein.

Kom je ook spelen op het Speelgoed Festival?

Er is genoeg te doen en vooral genoeg te spelen dus op het Speelgoed Festival tijdens Spellenspektakel Utrecht. We zien je graag op 4 & 5 november in de Jaarbeurs! Heb jij je tickets al?