Samen naar de overwinning: dit zijn de leukste coöperatieve spellen van het moment

Weinig zo lekker als fanatiek een spelletje winnen van je tegenstander, toch? Iemand even echt goed inmaken. Maar het hóéft natuurlijk niet altijd zo competitief. Want wat ook leuk is, is samenwerken om een spel tot een goed einde te brengen in een coöperatief spel. Even wennen voor de strijdlustigen onder ons, maar heus: coöperatieve spellen zijn hartstikke leuk, én ze worden steeds populairder. Met grote regelmaat komen er nieuwe coöperatieve spellen op de markt. De leukste en nieuwste coöperatieve spellen zetten we hier voor je onder elkaar!

6+
14
15 min.

Toko Island

Alle schatzoekers verzamelen! Schatzoeken in een mysterieus oord of op een ver verlaten eiland is misschien niet het meest originele of nooit eerder gebruikte thema ooit, maar het verveelt ook niet. Nieuw in deze categorie is Toko Island, een innovatief coöperatief geheugenspel waarin jij en je medespelers op zoek gaan naar vergeten schatten.

Samen met je vrienden vaar je naar een mysterieus eiland, op zoek naar oude relikwieën. Je bent erin geslaagd een kaart van dit prachtige paradijs te bemachtigen en verschillende onderzoekers en wetenschappers hebben je gevraagd om waardevolle schatten voor hen terug te brengen. Samen met je medespelers ga je op zoek naar deze schatten.  In Toko Island moeten jij en je medereizigers je geheugen gebruiken, maar ook zorgvuldig de uitrusting kiezen waarmee je naar de schatten op het eiland kunt zoeken.

Toko Island krijgt een extra dimensie doordat de personages en items in het spel echt bestaan. Ze worden uitgelegd in de regels. Ontdek bijvoorbeeld waarom Josephine Kablick beroemd is, waar een grafoscoop voor wordt gebruikt en waar de term pounamu vandaan komt.

Dit coöperatieve en avontuurlijke geheugenspel voor het hele gezin heeft een grote herspeelwaarde dankzij de vele missies en uitdagingen van verschillende moeilijkheidsgraden: Toko Island heeft namelijk maar liefst vier spelmodi. Er valt dus genoeg te ontdekken!

10+
14
15 min.

Gardeners

Weinig zo rustgevend als een lekker potje tuinieren. Al helemaal als het in stilte gaat, zoals in het coöperatieve spel Gardeners. In minder dan 15 minuten moeten spelers erin slagen om zoveel mogelijk tuinen aan te leggen, altijd samengesteld uit dezelfde 36 tegels, maar iedere ronde binnen verschillende regels.

Die tuinen aanleggen, dat doe je samen. Maar wel met een flinke hindernis: tijdens het spel kunnen spelers namelijk op geen enkele manier communiceren over wat ze wel of niet moeten doen om de tuin aan te leggen.

In het vrolijke, leuk vormgegeven Gardeners leg je speciaal voor de kritische koning een mooie tuin aan volgens een bepaald patroon. Lukt het jou en je team tuinmannen en -vrouwen om de koning tevreden te stellen?

7+
24
2025 min

Minecraft Junior: Heroes of the Village

Minecraft, wie kent de megapopulaire game niet? Al sinds de release in 2009 werd de game miljoenen keren verkocht, en nog steeds is het een van de meest gespeelde spellen. Tijd dus om Minecraft van het scherm naar het bord te halen, en dat gebeurt met Minecraft: Heroes of the Village.

In deze analoge versie van Minecraft hebben de inwoners van de stad je hulp nodig om zich te verdedigen tegen de naderende Illagers. Kun je op tijd een verdediging bouwen om te voorkomen dat de Illagers het dorp overvallen? Werk samen om de aanval af te slaan. Ontdek de Wereld, verzamel blokken, vecht tegen Mobs, en bouw gebouwen om de stad te verdedigen. Je trouwe huisdieren staan aan je zijde, klaar om te helpen wanneer het nodig is. Alleen als je goed samenwerkt in die coöperatieve spel voor het hele gezin mogen jij en je teamleden zich de Helden van het Dorp noemen.