Samen naar de overwinning: dit zijn de leukste coöperatieve spellen van nu

Weinig zo lekker als fanatiek een spelletje winnen van je tegenstander, toch? Iemand even echt goed inmaken. Maar het hóéft natuurlijk niet altijd zo competitief. Want wat óók leuk is, is samenwerken om een spel tot een goed einde te brengen.

Even wennen voor de strijdlustigen die graag als winnaar uit de bus komen misschien, maar heus: coöperatieve spellen zijn hartstikke leuk, én ze worden steeds populairder. Met grote regelmaat komen er nieuwe coöperatieve spellen op de markt. De leukste en nieuwste coöperatieve spellen zetten we hier voor je onder elkaar!

10+
24
45 min.

Bable

Niet te verwarren met 999 Games’ Babel: het nieuwe, coöperatieve spel Bable! In dit uitdagende coöperatieve kaartspel draait alles om taal. Of eigenlijk, het gebrek eraan. Want in Bable spreekt niemand jouw taal, dus hoe maak je duidelijk wat je wil?

In Bable bouw je samen met je medespelers de mythische toren van Babel. Tijdens je beurt mag je alleen geen acties uitvoeren, in plaats daarvan moet je bevelen geven aan andere spelers en samenwerken door elkaar opdrachten te geven. Ondertussen veranderen jullie talen langzaam, waardoor het steeds moeilijker wordt om elkaar te begrijpen. Het doel in Bable is om de toren te bouwen voordat de acties op zijn. Maar lukt het jullie om de toren te bouwen voordat de chaos compleet is?

10+
3+
2030 min

Synergy

Na Mission Control door met de volgende missie, in Synergy. Voel jij je medespelers goed aan? Missie na missie richten jullie je erop om de perfecte rondes te spelen. Alle elementen kunnen samen een harmonieuze symfonie van kleuren en getallen worden waarin de synergie groter is dan de som der afzonderlijke delen. Zorg er dus in elke ronde niet alleen voor dat je zelf je opdracht haalt, maar dat ook je medespelers succesvol zijn. Help elkaar, versterk elkaar en vind in elke missie de synergie.

Synergy is het eerste volledig coöperatieve spel van de Jolly Club. In Synergy draait het allemaal om het correct aanvoelen van je medespelers. Jullie worden op een missie gestuurd en moeten deze samen zien te volbrengen. Jullie kunnen echter niet met elkaar communiceren. Je zal dus logisch moeten nadenken en een inschatting moeten maken wat de rest gaat doen.

12+
16
60 min.

Pocket Escape Room: Black-out in Tokio

Als er een spelsoort bij uitstek geschikt (en zelfs nodig!) is als coöperatief spel, is het wel het escape room-spel. Superpopulair zijn ze, en verkrijgbaar in allerlei vormen, soorten en maten. Een van de meest prominent aanwezigen in de escape room-game is Pocket Escape Room. Regelmatig komen er nieuwe edities uit en dat is niet zo gek, de spellen van Pocket Escape Room zijn namelijk maar één keer te spelen. Gelukkig zijn er genoeg edities om uit te kiezen.

De nieuwste in de serie van Pocket Escape Room is Black-out in Tokio. Een plotselinge aanval van een hacker zet Tokio in het donker. Kom als internationale agent voor team Black onmiddellijk in actie. Bereid je voor op een probleem van gigantische omvang, dat jij samen met je medespelers moet gaan oplossen.

Samen ga je de strijd aan tegen deze hacker die Tokio in zijn greep houdt. Je lost gezamenlijk puzzels en raadsels op en komt zo tot de oplossing om die geheimzinnige hacker tegen te werken. Een coöperatief spel bij uitstek, want samen spelen is een must!