1000 KM

8+
2 - 4
20 min.
2021
Hele gezin
Strategisch spel
Bordspel

Vermijd valstrikken van je tegenstanders en win de race!

Bereid je voor op een spannende race met dit gezelschapsspel voor kinderen 1000KM! 1000 KM is een klassiek familiespel uit 1954 maar nu opnieuw uitgebracht! Dit tijdloze bordspel voor het hele gezin zit vol onverwachte wendingen. Je bent een ervaren coureur die 1000 kilometer moet afleggen. Houdt onderweg de stoplichten en snelheidslimieten in de gaten. Ook proberen jouw rivalen je dwars te bomen! Ga jij de finish kunnen halen? Vermijd de valstrikken van je rivalen en win de race! Door de simpele spelregels zorgt dit spel voor eindeloos speelplezier voor het hele gezin. De originele naam van dit spel is “Mille Bornes”. Het werd in 1954 in Frankrijk gecreëerd door Edmond Dujardin en werd al snel erg populair. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht.

Hoe werkt het spel?

Race tegen elkaar! Het doel van 1000 KM is simpel; bereik als eerste speler het 1000 kilometerpunt door je auto op het laatste vakje van het speelbord te krijgen.

VOORBEREIDING: Elke speler krijgt een informatiekaart, 6 speelkaarten, en kiest een auto om de race mee te rijden.
KLAAR VOOR DE START: De jongste speler mag beginnen. De speler die aan de beurt is, pakt een nieuwe kaart van de stapel en speelt vervolgens één kaart. De speler kan de volgende kaarten spelen.
AUTOPECH: Kan en speler niet spelen? Dan moet deze één kaart op de aflegstapel in de kaarthouder leggen. De kaarten op de aflegstapel doen de rest van het spel niet meer mee Maak de race extra spannend door meesterzetten te spelen, meesterzetten beschermen jouw auto van ongevallen onderweg!

Wat voor soort kaarten heb je in het spel?

  • Kilometerkaart: met een kilometerkaart mogen spelers hun auto het aangegeven aantal stukjes vooruitzetten.
  • Aanvalskaart: met een aanvalskaart mogen spelers een andere speler ophouden door het bijbehorende aanvalsspeelstuk voor zijn/haar auto te plaatsen.
  • Verdedigingskaart: met een verdedigingskaart mogen spelers een aanval stoppen en het aanvalsspeelstuk dat voor hun auto staat, weghalen!
Vind een winkel