The Dutch East Indies: Adventures on the High Seas

8+
1 - 4
45 - 90 min
2019
Strategisch spel
Bordspel

The Dutch East Indies is gefund op Kickstarter in 2017 en het verkoopt nog steeds sterk. De printrun is bijna op. Toen we het hadden ontworpen hadden we nog veel meer ideeën ervoor, maar we moesten deze uit het basisspel halen omdat de kosten ervoor anders te hoog werden. Maar zonder deze toevoegingen horen we soms van meer strategische spelers dat ze iets in het spel misten. Dus we hebben deze ideeën verder uitgewerkt, en hebben er nog wat toegevoegd.

En dus, ziet nu het levenslicht:

Adventures on the High Seas!

In plaats van alle nieuwe spelmechanismen zo op je bord te gooien, hebben we ze gesplitst in 6 modules. Je kunt een enkele module aan het spel toevoegen, een paar, of allemaal tegelijk!

Dit zijn de nieuwe modules, zoals op de boxart te zien. Van boven, met de klok mee:

1 – Forten. In het basisspel moet je uitkijken voor piraten en andere spelers bij het zeilen, en verder niks. Als je specerijen op je thuiseiland aflevert zijn ze veilig. Nu…niet meer! Je begint met een fort op je thuiseiland waarmee je je kan verdedigen tegen andere spelers die je specerijen willen stelen. Piraten krijgen 2 forten op de ‘High Seas’ om hen te helpen. Maar als je die verslaat kunnen die forten van jou worden!
2 – Nederzettingen. Omdat er in deze uitbreiding meer opties zijn om je geld aan uit te geven is het eerlijk dat je ook meer geld kunt verdienen. Je kunt nu nederzettingen bouwen op lokale eilanden zonder handelskaarten erop. Deze nederzettingen produceren kratten handelswaar voor je, en gelden ook als een haven om je te beschermen tegen aanvallen!
3 – Schatten. Net als nederzettingen helpen schatten je om aan meer geld te komen. Als je een schat vindt krijg je extra geld! Dit kun je mooi uitgeven in modules 1 en 6.
4 – Events. Je kan niet meer alleen handelskaarten vinden op eilanden. Wanneer je het het minst verwacht slaat de bliksem in! Of roep je de Kraken op. Of wie weet, misschien gebeurt er wel iets helpvols! Dit betekent ook dat je niet meer veilig naar de laatste kaart van een eiland kunt kijken. Het kan een event zijn, wat betekent dat het deck leeg is en je aangevallen kun worden!
5 – Koraalriffen. Nog een gevraar voor jou, je tegenstanders en de piraten! Speel je op safe en zeil je eromheen, of neem je het risico en hoop je dat je er veilig overheen komt? Vast komen zitten is niet leuk, behalve als het gebeurt bij de piraten!
6 – Crew. Als er geen kaarten meer zijn op de eilanden in het basisspel, zijn ze niet interessant meer. Nu niet meer! Je kunt er ook nederzettingen bouwen, maar de locals op het eiland zoeken ook naar iets om te doen! Betaal een local voor hun services en upgrade je schip op een hele nieuwe manier! Maar wees voorzichtig in gevechten zodat je crew niet doodgaat!

Vind een winkel