Era of Atlantis

14+
3 - 5
120 min.
2023 Utrecht
Friend groups
Strategy game
Board game

Een gebiedscontrolespel met overlappende partnerschappen in het antediluviaanse tijdperk.

In Era of Atlantis ben je een geheim genootschap dat probeert de machtige naties die je controleert tijdens het mythische antediluviaanse tijdperk, 12.000 jaar geleden, uit te breiden. Je hebt er twee onder controle en deelt ze allemaal met een rivaal. Je hebt ook een secundair doel: proberen ‘licht’ of ‘duisternis’ in de wereld te brengen. Door met en tegen je rivalen te werken, moet je bewijzen dat je het machtigste geheime genootschap ter wereld bent voordat het tijdperk van Atlantis in glorie of in catastrofe eindigt.

Dit is een gebiedscontrole- en arbeidersplaatsingsspel met een unieke twist. Je bestuurt twee landen, waarbij het land met de laagste waarde meetelt voor je score aan het einde van het spel. Dit betekent dat je meestal zult proberen de twee in evenwicht te brengen. Je deelt de controle over elk land ook met een andere speler, die hetzelfde belang heeft bij het succes van dat land als jij. Het veranderen van de controle over een natie is ook mogelijk, maar moeilijk.

Er zijn manieren om alleen voor jezelf een paar extra punten te scoren, bijvoorbeeld met je resterende mystieke energie of door geheime doelstellingen te vervullen.

Het spel wordt gespeeld in een variabel aantal rondes, waarbij elke speler één beurt per ronde speelt. Er zijn twee belangrijke manieren om nieuwe gebieden voor je land te verwerven: militair of politiek. Je kunt je vaardigheden ook uitbreiden door gebouwen te bouwen of krachtige speciale acties te verwerven. Een natie zal succesvoller groeien naarmate de twee controlerende spelers beter kunnen samenwerken.

Vind een winkel