Architectura

8+
2 - 4
30 min.
2019
Friend groups Whole family
Strategy game
Card game

De meest vooraanstaande architecten zijn hier samengekomen om een prachtige stad te bouwen met de beste theaters, serres en tavernes. Elke architect wil de belangrijkste bijdrage leveren aan de stadsbouw, maar hun ambities zullen onvermijdelijk leiden tot een uitdagende competitie.

In Architectura verandert je tafel in een raster van straten en wijken in de stad. Elk gebouw dat je bouwt, beïnvloedt de waarde van de aangrenzende gebouwen of vernietigt ze zelfs! Laten we zeggen dat je net een prachtige tempel hebt gebouwd. Een ordinaire markt om de hoek hoort daar niet meer bij en moet meteen worden afgesloten – maar een park bij de ingang van de tempel zal zeker een goede match zijn en zelfs profiteren van de goddelijke nabijheid.
Draai de kaarten om hun waarden te veranderen, hun speciale effecten toe te passen en doe je best om zorgvuldig je opties te beheren om de beste architect van de stad te worden!
Speel Architectura volgens de basisregels of de geavanceerde regels waarin je een uniek kaartspel voor elke speler samenstelt. Welke versie je ook speelt, elk spel zal anders zijn!

Vind een winkel