Bloc by Bloc: Uprising

14+
1 - 4
60 - 120 min
Geen
Strategy game
Board game

In Bloc by Bloc: Uprising bestuurt elke speler een factie van revolutionairen – arbeiders, studenten, buren of gevangenen – die vechten tegen de politie in de straten van een stad die met elk spel verandert. Bouw barricades, bots met de politie, bezette districten, plunder winkelcentra, bouw wederzijdse hulpnetwerken en bevrijd de stad voordat de tijd om is en het leger arriveert!

Doel van het spel: Als je volledig coöperatief speelt, winnen of verliezen alle facties samen en moeten ze samenwerken om de politie te verslaan en de stad te bevrijden. Om de stad te bevrijden, moet elke factie de doelstellingen op 1 kaart met voorwaarden voltooien. Elke conditiekaart specificeert bepaalde wijken van de stad die moeten worden bevrijd en waar beroepen moeten worden gebouwd. Als je semi-coöperatief speelt, heeft elke factie een geheime agendakaart die bepaalt hoe ze het spel winnen. Facties met Sociale Agenda’s kunnen samen nog steeds winnen. Maar een factie met een vanguardistische of sektarische agenda kan alleen winnen en moet heimelijk werken om de andere facties te ondermijnen.

Bloc by Bloc wordt gespeeld in rondes en elke ronde is 1 nacht. De aftelmarkering begint met nog 10 nachten te gaan. Elke nacht heeft 2 fasen, Nacht en Zonsopgang.

Nighttime

De Nighttime-fase is wanneer elke factie aan de beurt is. Aan het begin van een beurt worden kaarten getrokken van het Police Ops-deck die politie-eenheden door de stad verplaatsen en inzetten. Hoger politiemoraal betekent meer kaarten. Vervolgens gooit de factie actiedobbelstenen en besteedt die dobbelstenen om verschillende acties in de stad uit te voeren met behulp van hun blokken. Elk blok vertegenwoordigt een georganiseerde groep van 5-15 personen.

Zonsopgang

Nadat elke factie aan de beurt is geweest, beveelt de reactiekaart de politie om aan te vallen en politiebusjes door de stad te rijden. Vervolgens mogen facties districten bevrijden en Bevrijdingskaarten trekken als er voldoende blokken in die districten zijn verzameld. Er kan ook een bijeenkomst zijn om meer voorwaardenkaarten te trekken. En vergeet niet te kijken of het spel gewonnen is! Zo niet, verplaats dan het aftellen vooruit met de snelheid van Police Morale, start de volgende nacht en speel verder. Als de tijd om is of een factie geen blokken in de stad heeft, verliezen alle facties.

Vind een winkel