Chartered: The Golden Age

10+
2 - 6
60 - 90 min
2019
Friend groups Whole family
Strategy game
Board game

In Chartered: The Golden Age word je ondergedompeld in het Amsterdam van de Gouden Eeuw. Je waant je een koopman die meedoet aan de ontluikende handel in de 17e eeuw. Je bouwt pakhuizen, investeert in diverse producten en je draagt bij aan de groei van de stad. Wanneer je in de juiste bedrijven investeert, maak je winst. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk winst te maken, door op de juiste plaatsen pakhuizen te bouwen, je tegenstanders te blokkeren en bedrijven nog sneller te laten groeien door overnames. 

Wie heeft de beste keuzes gemaakt? Welk bedrijf is het hardst gegroeid? Wie heeft het meest verdiend? Uiteindelijk wint de koopman met het meeste geld. 

Jolly Dutch neemt de laatste paar exemplaren van de eerste druk van Chartered: The Golden Age mee naar Spellenspektakel, als deze niet al zijn uitverkocht. Aan de tweede editie word hard gewerkt en zal naar verwachting tijdens Spellenspektakel via Kickstarter worden gecrowdfund, samen met de uitbereiding. De tweede editie heeft een compleet nieuw vormgegeven doos, een vernieuwd bord en meerdere elementen zijn vernieuwd maar het speelt hetzelfde.

  • Geluk: 3/5
  • Strategie: 4/5
  • Economie: 5/5
Vind een winkel