Dabula

6+
2
20 min.
2023 Utrecht
Hele gezin
Strategisch spel
Bordspel

Waar strategie en (on)geluk elkaars paden kruisen…

Dabula is begin dit jaar (februari 2023) verzonnen door Arco en Vera van der Wolf, Vera was toen pas 9 jaar oud (inmiddels 10) en is verantwoordelijk voor een groot deel van het mechanisme van het spel. Samen met haar vader werd de basis uitgewerkt waarna het spel en de regels samen met Ilse de Kruijf tot in de puntjes uitgewerkt werd.

Dit team van nieuwe Nederlandse spelmakers heeft daarna hard gewerkt en op veel plaatsen (spellenbeurzen, markten, spelgroepen etc.) demo’s met het spel gedraaid. De reacties op het snelle strategische bordspel waren enorm goed en na de succesvolle Kickstartactie is het spel nu op Spellenspektakel voor het eerst beschikbaar.

Over het spel

Dabula is een spel voor twee spelers dat ongeveer 3 tot 10 minuten duurt en zowel plezier als uitdaging biedt.

Bereik jij de andere kant voordat je tegenstander jouw kant bereikt? Kun jij de juiste barricades opwerpen? Je doel is om de andere kant van het bord te bereiken. Dat lijkt vrij eenvoudig, maar omdat je tegenstander dezelfde taak heeft, wordt het wat ingewikkelder om die taak uit te voeren.

Wie als eerste de overkant bereikt wint. Met een goede tactiek en een strategisch plan, een dosis geluk en vooral veel enthousiasme speel je dit spel gegarandeerd keer op keer!

Vind een winkel