De Verdwenen Ruïnes van Arnak

12+
1 - 4
30 min.
2023 Utrecht
2022 Utrecht
2021
Friend groups Whole family
Strategy game
Board game

Leid de expeditie op het onbekende eiland Arnak.

Op een onbewoond eiland in onbekende zeeën hebben ontdekkingsreizigers sporen gevonden van een nieuwe beschaving. In De Verdwenen Ruïnes van Arnak leid je een expeditie om het nieuwe eiland te verkennen en verloren artefacten te vinden. In je reis zul je angstaanjagende bewakers tegenkomen waar je het tegen op moet nemen. Dit doe je allemaal om de geheimen van het eiland te ontdekken. De Verdwenen Ruïnes van Arnak combineert deck-building en worker-placement in een spel met verkenning en voorraadbeheer.
Ontdek jij al haar geheimen?

Het doel is eenvoudig: zet je middelen, arbeiders en kaarten in en probeer zoveel mogelijk overwinningspunten te verzamelen. Welke weg je inslaat is geheel afhankelijk van de keuzes die je maakt. Je kunt veel acties uitvoeren. Je zult dus veel moeten afwegen en een sterke strategie moeten vormen om voldoende punten binnen te slepen. De speler die aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint het spel.

Genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs 2021 in de categorie Kenners.

De Verdwenen Ruïnes van Arnak is genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs 2021, in de categorie Kenners. Kijk hier voor een overzicht van alle genomineerde spellen.

Vind een winkel