Escape from Stalingrad Z

10+
1+
1+ min.
2021
Friend groups
Strategy game
Miniature game

Welkom speler, in de grimmige geschiedenis gezien door de gebarsten lens van het bovennatuurlijke…

Escape from Stalingrad Z is een miniatuur solo/coop-campagnespel vol tactische gevechten, dat zich afspeelt in de gruwelijke zombieplaag van de Tweede Wereldoorlog. Het is 1942 en de stad is Stalingrad. Je overlevenden zijn ervaren soldaten die vechten om de zombiehordes af te wenden in een door oorlog verscheurde woestenij, terwijl ze een manier vinden om te ontsnappen uit de gedecimeerde stad. Ze moeten samenwerken om de beste weg te vinden, waarbij elk scenario hen nieuwe opties geeft om verder te gaan. De keuzes van de spelers bepalen het lot van de helden. Het spel speelt zich af in een reeks gekoppelde scenario’s die een campagne vormen, een doorlopend verhaal. Elk vorig scenario in de campagne heeft invloed op de start van het volgende.

Escape from Stalingrad Z neemt je mee naar de meest meedogenloze veldslagen die de wereld ooit heeft meegemaakt. Hier, op deze verlaten plek, besluipen de onrustige doden de slagvelden en hongeren ze naar nieuwe zielen om aan hun gelederen toe te voegen. Je begeleidt je helden om te overleven of om te sterven. Je keuzes en tactische vaardigheden worden getest, samen met de vindingrijkheid van je overlevenden.

Lage munitie, wonden, gebrek aan voedsel en de bittere kou zijn net zo goed je vijanden als de zombies. Het voortbestaan ​​van elk van je unieke strijdlustige specialisten hangt af van je vermogen om hulpbronnen te sparen en de zwakheden van de zombie te benutten. Je zult je tactieken verstandig moeten kiezen; soms is stealth belangrijker dan vuurkracht. Misschien mis je de eerste poging om te ontsnappen, maar met ervaring en bewezen tactieken zal elke poging je dichter bij het behalen van de overwinning brengen.

Als je eenmaal de regels hebt geleerd, staat alles wat je nodig hebt om te spelen in het scenarioboek, personagebladen en geperforeerde tokens. Het boek is op een rol gebonden, zodat het plat op je tafel kan liggen als een fysiek speeloppervlak. Met scenariobeschrijving aan de linkerkant en scenariokaart aan de rechterkant, duurt het minder dan een minuut om je spel op te zetten. Je speelt direct in het boek op de rechter kaart. Terwijl je deuren opent, worden nieuwe bedreigingen onthuld. Elk scenario heeft primaire en secundaire doelstellingen. Elk van je personages heeft unieke gespecialiseerde vaardigheden en zal ervaring opdoen om hun vaardigheden te vergroten en succes te verzekeren.

Ga nu het land van de ondoden binnen en bereid je voor om voor je leven te vechten.

Vind een winkel