Great Western Trail 2nd Ed.

12+
1 - 4
75 min.
2022 Utrecht
Vriendengroep
Strategisch spel
Bordspel

In het bordspel Great Western Trail drijven de spelers een kudde van Texas naar Kansas City, van waaruit de dieren dan per trein naar verre steden gestuurd worden. Iedere stad mag maar één keer beleverd worden. Dit maakt dat je goed moet plannen. Hou ook in de gaten dat je jouw eindstation op tijd naar voren verplaatst om extra kosten te vermijden. Bovendien moet de waarde van je hand met koeienkaarten de waarde van de stad die je belevert evenaren, anders gaan je koeien naar mindere bestemmingen en krijg je hier strafpunten voor. De waarde van je hand kan verhoogd worden door nieuwe dure koeien aan je kudde toe te voegen en door de goedkope op tijd af te leggen.

Maar de reis naar Kansas City biedt nog zoveel meer. Onderweg kan je gebouwen bezoeken om er acties uit te voeren. Zo kan je bijvoorbeeld koeien verkopen; arbeiders, cowboys en ingenieurs aanwerven; eigen gebouwen bouwen en nieuwe dure koeien kopen.

Het spel Great Western Trail is spannend en afwisselend. Het biedt veel tactische mogelijkheden. Je kan het ook perfect met twee spelen.

Wat is er anders in deze second edition?

– vernieuwd artwork,
– dubbellaagse spelersborden,
– heeft ook een solo-modus,
– bevat inhoudelijke extra’s: een nieuw koeienras, twee nieuwe gebouwen, 12 ruiltokens (zorgen voor meer interactie), 4 nieuwe Master Tiles (verhoogt de herspeelbaarheid).

Vind een winkel