Gùgōng

12+
1 - 5
60 - 90 min
2021
2019
Strategisch spel
Bordspel

Ga op audiëntie bij de keizer…

De spelers vertegenwoordigen machtige Chinese families die meer invloed proberen te vergaren. Dit doen ze door het slim omruilen van geschenken met de ambtenaren van de keizer zodat ze de speciale acties die bij deze ambtenaar horen, mogen uitvoeren. Wie aan het einde van het spel zowel op audiëntie bij de kiezer is mogen komen én het meeste punten heeft verzameld, is de winnaar.

Tijdens hun beurt moeten de spelers een geschenkkaart van hun hand wisselen met een geschenkkaart die bij een actie op het bord ligt. Is de waarde van hun geschenk hoger dan van die op het bord, mogen de spelers de actie uitvoeren. Is het geschenk van een lagere of dezelfde waarde, moeten de spelers betalen (met een extra kaart of dienaars) om de actie te mogen uitvoeren.
Met deze acties kunnen de spelers doorheen China reizen, aan de Chinese Muur helpen bouwen, hun schepen laten varen op het Grote Kanaal, jade verzamelen, stijgen op het intrige-spoor, speciale decreten ondertekenen voor bonussen en een audiëntie verkrijgen bij de keizer.
Al deze acties kunnen extra punten of dienaars (of een combinatie van de twee) opleveren. De spelers moeten hun geschenken en hun voorraad aan dienaars slim gebruiken om deze acties ten volle te benutten.
Na de vierde ronde wint de speler met de meeste punten. Maar alle spelers die tijdens het spel niet in het paleis zijn geraakt, worden gediskwalificeerd ongeacht hun puntenaantal!

Vind een winkel