Het grote taalspel Frans

11+
2 - 4
35 min.
2022 Gent
Hele gezin Kinderen
Educatief spel
Bordspel

Verover zo snel mogelijk 10 Franse regio’s en win Het grote taalspel Frans!

Via schrijven, tekenen, uitbeelden, spreken, quizen en vertaalopdrachten oefenen spelers basiswoordenschat en -spraakkunst Frans in.

Het spel combineert een grote educatieve waarde met een aantrekkelijk spelconcept. Door het gebruik van actiekaarten kan het spel strategisch gespeeld worden. Onbewust leren en herhalen de kinderen woordenschat en spraakkunst, terwijl ze strijden om een extra regio of een actiekaart.

De variatie in de opdrachten zorgt dat spelers enthousiast blijven tot de laatste dobbelworp en stimuleert ook kinderen die moeite hebben met de taal. Het grote taalspel Frans is een spel voor 2 tot 4 spelers en kan zowel thuis als op school gespeeld worden.

De inhoud sluit aan bij de leerplannen en eindtermen van de basisschool. Maar het spel is ook geschikt voor jongeren in de eerste graad van het secundair onderwijs, als herhaling of opfrissing. Nog nooit was spelend leren zo leuk!

Deze versie van het spel is een update van de vorige versie uit 2007 en sluit inhoudelijk nog beteraan bij de visie op taalonderwijs die in de leerplannen en eindtermen nagestreefd wordt. Daar- naast kreeg ook de kaart van Frankrijk een update en worden de nieuwe regio’s sinds 2014 getoond.

Voordelen om Het grote taalspel Frans te spelen:

– leuke spelvorm met oog voor educatieve doelen
–  goede herhaling en inoefening van de leerstof uit het onderwijs
–  werkt motiverend voor alle spelers
–  met extra (moeilijke) vragen voor ouders
–  sluit nauw aan bij de visie op taalonderwijs Frans volgens de leerplannen en eindtermen.

Vind een winkel