Het Verraad

Uitbreiding op de Ontembare stad

10+
2 - 5
90 min.
2022 Utrecht
Hele gezin
Strategisch spel
Bordspel

Met Het Verraad komt er een hele nieuwe dimensie aan het spel. De spelers zullen nu na de komst van de Zwarte Meester moeten opletten voor hun eigen bezittingen. Er ontstaat een ultieme strijd om de macht. De spelers kunnen aan het einde van het spel een rolwissel doen, waardoor zij het spel als Zwarte Meester kunnen winnen.

Het Verraad is een rijke uitbreiding van De Ontembare Stad met diverse nieuwe spelmaterialen.

Strategischer en spannender

In Het Verraad ontbrandt de ultieme strijd om de macht. Een onvermijdelijke confrontatie tussen goed en kwaad is het gevolg, uitmondend in een zinderende finale. In dit vervolg op De Ontembare Stad zijn meerdere strategische alternatieven voorhanden. Als de Zwarte Meester zegeviert en zijn identiteit wordt onthuld, dan is er geen bedenktijd meer. Aan wiens kant sta jij als het moment van de waarheid is aangebroken? Het Verraad maakt De Ontembare Stad nóg spannender, met boogschutters en wachttorens plus extra grootmachten.

De strijd tussen goed en kwaad

Sinds de oprichting van De Ontembare Stad hebben de goede en kwade krachten elkaar in evenwicht weten te houden. Maar de onstuimige groei van de florerende stad trekt ook duistere figuren aan. Er wordt gesproken over de komst van een Zwarte Meester en de aanzwellende stroom volgelingen. Naarmate de duistere krachten toenemen wordt overlopen steeds aantrekkelijker. Welke Grootmeesters helpen de Zwarte Meester in zijn zucht naar een allesoverheersende invloed in de stad? En welke rechtgeaarde Grootmeesters werken samen om zijn kracht terug te dringen?

Meer strategische alternatieven

In dit vervolg op De Ontembare Stad wordt het aantal tactische en strategische alternatieven voor de spelers aanzienlijk uitgebreid. De spelwerking is hetzelfde, maar de geluksfactor neemt af doordat de spelers zelf mogen bepalen welke categorie (kleur) gebouwen inkomsten oplevert voor de speler zelf en de andere spelers. Met Wachttorens kunnen gebieden worden verdedigd, maar ook giften aan de kerk bieden bescherming. De spelers kunnen investeren in de duistere krachten, waardoor zij de Zwarte Meester door de stad kunnen verplaatsen en aanvallen kunnen uitvoeren. Drie grootmachten worden aan het spel toegevoegd. Het Verraad behoudt zijn spanning tot het laatste moment doordat er altijd de mogelijkheid bestaat dat één van de spelers verraad pleegt door het karakter van de Zwarte Meester aan te nemen.

Het Verraad is een waardige opvolger van De Ontembare Stad!

Vind een winkel