Kingdoms Rise & Fall: Dorian

14+
3 - 6
60+ min.
2022 Utrecht
2021
Vriendengroep
Bordspel

Kingdoms Rise & Fall: Dorian is een strategische deckbuilder met een herkenbaar fantasy thema en is als pre-order te vinden op Gamefound.

Verken het koninkrijk van Dorian met je unieke karakter dat zich tijdens het spel ontwikkelt. Bouw een deck op basis van de door jou gewenste speelstijl met Stealth-, Physical- of Magic-kaarten. Start Siege Battles om locaties te veroveren of neem deel aan Field Battles om rivaliserende legers te verslaan.

Tijdens het spel is er veel interactie met medespelers. Onderhandelen, tactische gevechten en misschien is er zelfs verraad? De speler met de meeste Influencer Points (IP) wint uiteindelijk het spel, maar dit laat zich tijdens het spel vaak maar
moeilijk voorspellen.

De duur van het spel kan worden ingesteld door vooraf het aantal speelronden te bepalen (Kingdom Event-kaarten) en door het einddoel in te stellen. Dit betekent dat je een kort spel van 1,5 uur kunt spelen of als je er klaar voor bent, zelfs 6 uur of
langer! Alleen verkrijgbaar in het Engels.

Expansion: Return of Zargeth

De uitbreiding van Dorian genaamd: Return of Zargeth, maakt het mogelijk om met 2 spelers te spelen. Via een NPC (Non-Playable-Character) wordt een 3e speler toegevoegd die zich beweegt via AI Behaviour-kaarten, waarop zijn acties staan. Je kunt de moeilijkheidsgraad zelf vooraf bepalen zodat het goed aansluit bij je ervaring.

Ook kan Zargeth natuurlijk als karakter gekozen worden, naast de 6 karakters die het basisspel al te bieden heeft.

Deluxe editie

De deluxe editie van Kingdoms Rise & Fall – Dorian heeft naast de uitbreidingsset Return of Zargeth, 7 miniaturen. Dus alle hoofdkarakters zijn als miniatuur uitgevoerd inclusief Zargeth van de uitbreidingsset. De miniaturen worden onbeschilderd geleverd en zijn ongeveer 34mm hoog.

Vind een winkel