Kuddegedrag

10+
4 - 20
20 min.
2022 Utrecht
2022 Gent
2019
Whole family
Strategy game
Board game

Denk als de kudde!

Kuddegedrag is een gezelschapsspel met een simpele zwart-wit missie: denk zoals iedereen. Het doel van het spel is om als eerste speler acht koefiches te verzamelen. Doe dit door als de kudde te denken en hetzelfde antwoord op te schrijven als alle andere spelers.

Het spel begint met een willekeurige vraag. Liever robotarmen of robotbenen? Wat is het grootste dier dat je zou kunnen optillen? Wat is de beste donutvulling? Iedereen schrijft stiekem een antwoord op. Als iedereen klaar is, onthullen de spelers een voor een hun antwoorden. Wanneer alle antwoorden zijn onthuld, tel ze dan op om erachter te komen welk antwoord het meest voorkomende was. Als je antwoord tot de meerderheid behoort, verzamel dan één koefiche als beloning.

Als je de enige speler was die een antwoord opschreef dat niet overeenkwam met dat van iemand anders, dan ben je een vreemde eend in de bijt. Als straf moet je de Roze Koe aan jouw kudde toevoegen en is je kudde voorlopig niets waard – totdat je de Roze Koe aan iemand anders kan doorgeven . Want wie die Roze Koe in zijn of haar bezit heeft, kan het spel NIET winnen.

  • Makkelijk te leren en nooit twee keer hetzelfde spel
  • Partygame voor alle leeftijden

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar

Kuddegedrag is verkozen tot een van de winnaars in de categorie Familiespellen vanaf 10 jaar van Speelgoed van het Jaar. Een vakjury kiest drie winnaars en nu is de beurt aan publiek om op hun favorieten te stemmen.
Lees hier meer over het juryrapport en Speelgoed van het Jaar. Stemmen kan tot 28 oktober 2022 en de winnaars van de Publieksprijzen worden bekendgemaakt op 8 november.

Vind een winkel