Leeuwentoren

Een combinatie tussen Kubb en Petanque

8+
2 - 8
20 min.
2019
Friend groups Whole family
Strategy game
Outdoor game

In de zomer van 2017 bedacht ik een houten buitenspel ‘Leeuwentoren’ gebaseerd op de Leeuwentoren van de Ieperse vestingen. Als gezelschapsspelletjesfanaat was het eerst de bedoeling om een bordspel te maken rond de middeleeuwse Ieperse poorten en/of vesten.

Op een mooie zomerse dag gingen mijn zoontje Ties (4 jaar) en ik samen op pad om de Ieperse vestingen beter te leren kennen. Hij met zijn loopfiets en ik te voet. We hebben zowat elk infobord gelezen … en bij de Leeuwentoren kwam het idee spontaan in mij op.

Wat zou het leuk zijn om als leerkracht zesde leerjaar en prille Ieperling op een leuke manier meer te vertellen over de geschiedenis van Ieper. Wie kan er nu vertellen hoe de Leeuwentoren aan zijn naam komt? Waarvoor dient dat eiland met bomen en struiken voor die toren? Welke functie had de Leeuwentoren?

Het eerste wat door mijn hoofd schoot was: “Waarom geen mix tussen Kubb en petanque?”

Een spel toegankelijk voor jong en oud. Een spel waar het hedendaagse spelelement in betrokken is, gecombineerd met de authentieke charmes van petanque om met houten beuken bollen te gooien.

Wat begon als een idee, kreeg ondertussen al een logo, is beschermd op merknaam en zit nu in volle productie.

In een tijd van computers, tablets, … en andere technologische hoogstandjes vind ik het belangrijk dat mijn leerlingen leren SAMEN SPELEN, maar vooral ook genieten van het BUITENSPELEN.

Je vindt Leeuwentoren op het Indieplein. Kijk voor meer informatie op
de Website of Facebook

Vind een winkel