Libertalia

14+
1 - 6
45 min.
2023 Utrecht
2023 Gent
2022 Utrecht
2022 Gent
Ervaren spelers
Strategisch spel
Bordspel

Wie wordt de rijkste luchtpiraat van Galecrest?

De eilanden van Galecrest zitten vol met buit. Als luchtpiraat ga jij de strijd om roem en rijkdom aan. Je leidt je eigen bende piraten, die je een voor een naar de verschillende eilanden stuurt. Rang en reputatie bepalen of jij de buit binnensleept.

In Libertalia krijg je per ronde een aantal karakterkaarten, waarvan je er vervolgens per beurt één in moet zetten. Elke speler heeft dezelfde karakterkaarten. De hoogste karakterkaart die op een eiland is geplaatst, wint de buit. Bij gelijkstand wint de speler met de beste reputatie. Zwakkere piraten kunnen echter nog een tactische rol spelen in de nachtfases, die na de eilandfases plaatsvinden.

Libertalia is een tactisch spel, waarbij je goed moet letten op wat je tegenspeler van plan is. Jullie hebben immers allebei dezelfde kaarten op handen! Hierdoor ontstaat een spannend kat-en-muis-spel. Wie zet het slimst de karakterkaarten in en gaat er met de buit vandoor?

Libertalia is een van de winnaars van Speelgoed van het Jaar in de categorie Kennersspelen en is genomineerd in de categorie Kenner van de Nederlandse Spellenprijs.

Vind een winkel