Masters of Trade

Uitbreiding op Rotterdam

10+
2 - 4
90 min.
2022 Utrecht
Hele gezin
Strategisch spel
Bordspel

In deze uitbreiding op het dynamische havenspel Rotterdam, doet de haveneconomie zijn intrede. Nu kun je ook handel drijven op de grondstofmarkten of in eindproducten. Ook kun je investeren in fabrieken, waardoor je meer producten kunt maken. Bovendien zorgt deze uitdagende uitbreiding op het bordspel Rotterdam er voor dat je helemaal zelf kunt bepalen welke actie je wanneer wilt doen.
Kun jij de uitdaging aan in een havenspel waarin jij volledig aan het roer bent?

De Rotterdamse haveneconomie

Naast het varen met schepen kunnen spelers nu ook speculeren op de grondstoffenmarkt. Koop voordelig de olie, granen, het fruit of de stukgoederen in tegen voordelige tarieven. Of drijf de prijs voor je concurrenten op. Ook kun je geld verdienen door producten op de markt te verkopen. De marktprijs verandert steeds door vraag en aanbod. Het geld dat je verdient kun je investeren in nieuwe fabrieken. Hierdoor kun je twee keer zo veel producten verwerken. Of steek je geld in waardevolle producten waarmee je opdrachten sneller kunt vervullen.

Meer control

Door het unieke systeem met dokwerkers, kun jij nu bepalen wanneer en óf je schepen wilt laden, varen, produceren, schepen overslaan of producten wilt verhandelen. Hierdoor kun je profiteren van gunstige prijzen aan de verkoopkant of de inkoopkant. In de uitbreiding op het bordspel Rotterdam ben jij echt volledig aan het roer. Dit spel is bij uitstek geschikt voor spelers, die Rotterdam leuk vinden, maar iets meer willen. Het systeem met het controlbord waar je jouw acties bepaalt is een mooie workerplacement, waarmee je van een familiespel een familieplus / light expert maakt. Zonder dat het spel veel moeilijker is.

Deze uitbreiding speel je in combinatie met het basisspel Rotterdam.

Vind een winkel