Monuments

8+
1 - 4
60 - 120 min
2023 Utrecht
2022 Utrecht
2022 Gent
Hele gezin
Strategisch spel
Bordspel

Speel als een van de oude civilisaties en start met het bouwen van je Monument!

In Monuments speel je als een van de oude civilisaties; de Grieken, Egyptenaren, Maya’s en Inca’s. Het is jouw taak om je Monument zo snel mogelijk te bouwen, maar je kunt je rijk en haar inwoners niet verwaarlozen. Het spel eindigt na de ronde waarin een speler zijn Monument afbouwt, maar alleen de speler met de meeste overwinningspunten wint het spel!

Monuments heeft een andere kijk op het civilisatie genre

Er zijn geen tijdperken, tech trees, voortuitgang tracks, geen lange wachttijden tussen beurten, geen spel dat 4 uur duurt en ook geen regelboek van 40 pagina’s heeft. In Monuments ligt de focus op het bouwen van je Monument. Elke speler heeft dezelfde 10 actiekaarten. Als je aan de beurt bent doe je slechts één ding. Of je speelt een van je 10 actiekaarten uit je hand, voert de simpele actie die er op staat uit, en legt hem af. Of, je neemt alle kaarten die je eerder hebt afgelegd terug op hand. Dit zorgt voor heel weinig downtime tussen de beurten van de spelers. Een spel duurt ongeveer 60-120 minuten; 30 minuten per speler afhankelijk van of spelers Monuments al eerder hebben gespeeld en hoeveel competitie er op het einde van het spel is.

Bouw een écht monument!

Eén van je actiekaarten is ‘Bouw een laag van je Monument’. Elk Monument heeft 5 lagen nodig om volledig gebouwd te worden. Er zijn drie vereisten om een laag te mogen bouwen. Ten eerste moet je een aantal (land)gebieden controleren. Daarnaast moet je een aantal grondstoffen inleveren. En tenslotte moet je ook een aantal werkers opgeven. Om dit te doen moet je aan een aantal vereisten voldoen en dat is nog maar aangenomen dat je tegenstanders niet jouw continent gaan aanvallen…

Elke civilisatie start het spel met een unieke uitgangspositie op het bord, een unieke eigenschap, een andere scorekaart en een persoonlijk bonusdeck. Deze zorgen ervoor dat elk spel weer helemaal anders is!

Monuments is uitgegeven in een standaard editie en een Deluxe editie.

Vind een winkel