Mysteries of Alchemy

13+
2 - 4
90+ min.
2023 Utrecht
2022 Utrecht
Friend groups
Board game

Escape Game – Mysteries of Alchemy is een engelstalig spel bestaande uit eeuwenoude Alchemistische aantekeningen.

Lukt het jou om de goed verstopte puzzels te vinden en op te lossen? Lukt dit, dan wacht er een verrassende schat!
Butler James (bekend van het spel De VOC Schat) heeft je een stapel aantekeningen toegestuurd. Als je ze bestudeert begin je bepaalde patronen te zien. Wat betekenen ze en hoe is James in het bezit gekomen van deze mysterieuze aantekeningen? 

Het verhaal gaat dat eeuwen geleden een tiener, genaamd Jan Kleyne (Little John)  voor zijn leven moest vrezen. Als Alchemie student was hij de laatste tijd erg op zijn hoede. telkens wanneer een medestudent een uitvinding met hun meester Alchemist deelde,  verdween deze student spoorloos. 

Op een stormachtige avond was Jan achter de schuur bezig met brandhout verzamelen, toen hij de Alchemist met een schop, helemaal doorweekt uit het bos zag komen. Verstopt achter een stapel hout wachtte Jan totdat hij weer alleen was. Hij had een naar voorgevoel maar toch kon hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen dus sloopt hij het bos in. Een flink stuk het donkere bos in zag hij plots iets wat leek op een vers gegraven graf…. Jan besloot al zijn bevindingen gecodeerd en met puzzels in zijn aantekeningen te verwerken. Tegen de alchemist vertelde hij dat hij nog steeds niet op schoot met zijn project maar diep van binnen wist Jan dat hij dichtbij, heel dicht bij een geweldige uitvinding was. 

Hoe het met Jan afgelopen is weet niemand maar jaren geleden heeft de fameuze schatzoeker Bram van Amstel de aantekeningen ontdekt. Sinds het overlijden van Bram van Amstel beheert zijn voormalig butler James het archief.

Vind een winkel