Opera

12+
2 - 4
90 - 150 min
2022 Utrecht

Beleef de grandeur van drie eeuwen Opera

Richt operagebouwen op, laat talentvolle componisten muziekstukken schrijven en trek volle zalen. Kennis van Opera is niet nodig, maar gevoel voor timing blijft heel belangrijk om dit meesterlijke strategische bordspel naar je hand te zetten. Zeer de moeite waard voor 2 spelers dankzij het unieke budgetsysteem van Opera.

Roem is voor eeuwig

Met trots presenteert The Game Master het intrigerende bordspel Opera, dat de spelers meeneemt door drie periodes van opera: de Barok, de Klassieke Tijd en de Romantiek. Zij kunnen de wereldberoemde muziekstukken van Händel, Monteverdi, Mozart, Beethoven, Wagner en Verdi kopen en opera’s uitvoeren in Parijs, Londen, Berlijn, Wenen, Venetië en Milaan. Maar roem is vergankelijk in dit soms venijnige bordspel. Zorg dat je jouw waardevolle muziekstukken tijdig te gelde maakt of flinke roem vergaart voordat het verval intreedt. Timing is alles in Opera, want geld is vergankelijk en roem is voor eeuwig.

Bepaal zelf wanneer je speelt!

Een uniek spelelement in het Operaspel is dat de spelers zelf hun budget in het geheim bepalen en de speler die bereid is het meeste te investeren mag kiezen welk personage als eerste ten tonele verschijnt. Huur de Impresario in om muziekstukken aan te schaffen. De Maestro verdubbelt het inkomen van de voorstellingen in een stad. De Critico geeft een onverbiddelijk oordeel over de Opera. Beleef de hoge interactie in dit gepassioneerde bordspel, dat zeer de moeite waard is om met zijn tweeën te spelen. De Architetto bouwt, de Signora verleidt en de koningsrol van de Esperto kan soms goud waard zijn.

Wanneer breng jij de Opera naar het grote publiek?

Vind een winkel