Nederlands verzet: Oranje zal Overwinnen!

Verzet je!

10+
1 - 5
60 - 90 min
2021, 2019

Het is begin 1943.

De bezetter wordt steeds gevaarlijker en behandelt de Nederlandse bevolking steeds slechter. Vele huiszoekingen en gevaar op straat zorgen ervoor dat je vrijheid steeds verder ingeperkt wordt. Familie, vrienden en kennissen worden naar Duitsland gebracht. Hun lot is onduidelijk, maar je hebt vermoedens dat het voor hun slecht afloopt.

Je bent het zat! Het besluit tot verzet tegen de bezetter is gemaakt. Hier ga jij iets tegen doen, maar wel op een geweldloze manier. Je accepteert dat verzet plegen je dood kan betekenen, maar hier moet iets aan gebeuren. Het is duidelijk dat je dit niet alleen kunt. Je hebt daarom een aantal mensen gevonden die er net zo over denken als jij. Samen vormen jullie een verzetsgroep die helpt bij de bevrijding van Nederland.

Doel van het spel

In Nederlands verzet: Oranje zal overwinnen! kruip je in de huid van een echte verzetstrijder. Samen met je medespelers probeer je de geweldloze opdrachten te voltooien in dit coöperatieve pick-up and deliver spel. Je speelt spannende scenario’s, waarin de geweldloze activiteiten van het Nederlands verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog goed naar voren komen. De keuzes die je als speler maakt zijn enigszins vergelijkbaar met wat de mensen toen echt deden, waardoor de geschiedenis tot leven komt. De 10 karakters uit het spel zijn geïnspireerd door echte mensen, waaronder de oma van de spelontwerper. Het spel behoort tot de finalisten van de Zenobia Award.

Bekijk de live Kickstarter campagne voor meer informatie.

Vind een winkel